U skladu sa Programom aktivnosti koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a u cilju podsticanja i organizovanja kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i preduzimanja drugih mjera za unapređenje razvoja dječije zaštite, obilježava se ,,Dječija nedjelja“ u 2024. godini.

Manifestacija ,,Dječija nedjelja“, ove godine, obilježava se u periodu od 07.10.2024. do 13.10.2024. godine, pod zajedničkim sloganom: ,Igrajmo se, učimo i rastimo“.

Tokom trajanja ,,Dječije nedjelje“ JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je uzeo aktivno učešće i dao svoj doprinos unapređenju društvene brige o
djeci i porodicama sa djecom u Republici Srpskoj.

JU Javni fond za dječiju zaštitu obezbijedio je novčanu podršku za porodice korisnike prava na dodatak na djecu čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama, i to za djecu pod starateljstvom; porodice sa troje i više djece sa smetnjama u razvoju i novorođene trojke i četvorke u periodu od ,,Dječije nedjelje 2023. godine“ do ,,Dječije nedjelje 2024.godine“.

Za pomenute kategorije novčana podrška će se izvršiti danas, 08.10.2024.godine.

Takođe, obezbijeđene su nagrade za učenike JU OŠ ,,Jovan Cvijić“ iz Banjaluke čiji su likovni radovi proglašeni najboljim (prva tri mjesta) u pripremnim aktivnostima obilježavanja Dječije nedjelje, odnosno izrade idejnog rješenja plakata povodom održavanja Dječije nedjelje, kao i paketići za djecu iz JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ,,Rada Vranješević“ Banja Luka.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pripremljen je promotivni plakat povodom obilježavanja Dječije nedjelje koji je dostavljen javnim ustanovama i nevladinim organizacijama.

Cilj obilježavanja pomenutih aktivnosti, na nivou republičkih ustanova, su promocija, edukacija, očuvanje i unapređenje zdravlja djece, obrazovanja, inkluzivnog obrazovanja, vaspitanja, kulture i sporta, zaštita djece bez roditeljskog staranja, te zaštita djece od svih oblika nasilja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: jfdz.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име