U periodu od 24. do 26. septembra 2024. godine u Inovacionom centru za održivi razvoj (Incor – Inovacioni centar za održivi razvoj Bijeljina) je organizovana edukacija na temu “Primjena modifikovanog Nastavnog plana i programa u nastavi u skladu sa zahtjevima tržišta i novim trendovima u IT industriji“.

Cilj edukacije je unapređenje stručnih kapaciteta profesora IT grupe predmeta JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina (Tehnicka skola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina).

Edukacija je realizovana u sklopu projekta “Šansa za IT početak”, koji ima za cilj unapređenje i usklađivanje kvaliteta nastave srednjeg stručnog i tehničkog obrazovanja sa potrebama tržišta rada kroz modifikaciju Nastavnog plana i programa za IT obrazovne profile JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina.

Na ovaj način se jačaju kapaciteti profesora i učenika, unapređuju uslovi za izvođenje praktične nastave IT obrazovnih profila u Tehničkoj školi kroz savremeno opremanje 2 IT kabineta i organizovanje praktične nastave kod poslodavaca, a sve u saradnji sa privatnim IT kompanijama.

Edukaciji je prisustvovalo 19 profesora IT grupe predmeta i imala je veoma dobar efekat na nastavni kadar, jer su na ovaj način upoznati sa trendovima i budućnošću razvoja informacionih tehnologija.

Profesori će, zahvaljujući stečenom znanju, kroz nastavu biti u mogućnosti da usmjere učenike u tematiku koja nije obuhvaćena standardnim nastavnim planom i programom za učenike srednjih škola.

Projektom koordiniše gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, a isti se sprovodi u sklopu programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini (SDG2BiH)” koji finansira Vlada Švedske (Embassy of Sweden in Sarajevo) i implementira UNDP (UNDP Bosnia and Herzegovina) u partnerstvu sa UNICEF-om (UNICEF Bosna i Hercegovina) i UNWOMEN u BiH (UN Women Bosnia and Herzegovina), uz koordinaciju Kancelarije rezidentne koordinatorke UN-a (United Nations in BiH).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име