U Dnevnom centru za djecu u riziku Centra za socijalni rad u Bijeljini, počeli su obilježavanje dječije nedjelje prigodnim programom koji su djeca organizovala svojim gostima:

„JU Centar za socijalni rad i ove godine oblježava aktivnost Dječija nedelje. Uzeli smo učešće u kulturnom programu i učesnici su naša djeca. U pitanju je predstava gdje će naša djeca poslati jasnu poruku, a to je poruku da se vršnjačko nasilje mora minimizirati i potpuno ukloniti sa naše teritorije, konkretno našeg Grada Bijeljine i Republike Srpske. Uložili smo dosta napora da ovu djecu animiramo i da kroz razne edukativne radionice se dođe do rješavanja vršnjačkog. U Dnevnom centru boravi 58 naših korisnika i mi se trudimo da tu djecu dovedemo do nekog normalnog zrelog ponašanja kako bi naša djeca trebala i da budu“, rekao je za Dešavanja u Bijeljini v.d. direktora Boban Jovičević i rekao da je sve više potreba, odnosno korisnika dnevnih centara Centra za socijalni rad.

Zamjenik ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković rekla je da ove sedmice imaju obilje aktivnosti, kao i da je potrebno da se o pravima djece priča tokom cijele godine.

„ Dječja nedelja je jedna od najljepših nedelja tokom godine (šteta što ne traje cijelu godinu), kada smo posjećeni pravima djeteta, afirmaciji njihovih prava vještina, sposobnosti. Sve ove programske aktivnosti koje se dešavaju su upravo sa tim ciljem – da djeca pokažu svoje kapacitete i da se svi subjekti zaštite prava djeteta koordinišu međusobno, da negdje podvučemo, da prepoznamo crtu da li smo i koliko smo učili za prava djeteta uopšte. Možemo uvijek više, možemo bolje, s obzirom da je široka lepeza dječjih prava i njihovih potreba i naravno da ukažemo na njihove obaveze. Institucija Obdusmenana za djecu Republike Srpske, posvećuje se maksimalno ovoj manifestaciji koja u suštini nije samo manifestacija radi manifestacije, nego upravo jedna velika promocija prava djeteta i promocija posticanja pravilnom razvoju djece“, istakla je Vukovićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име