Sa sajma ekologije u Novom Sadu, koji se ove godine održava od 02. do 06. oktobra, u Semberiju je stigla srebrna medalja za eko proizvode “Devana” Lavanda Semberija.

Priznanje je uručeno Svjetlani Marković, dugogodišnjoj novinarki iz Bijeljine koja je prije nekoliko godina osnovala poljoprivredno gazdinstvo, zasadila prvu plantažu lavande i time započela pionirsku proizvodnju ovog mediteranskog bilja u Semberiji.

“Moram malo da se pohvalim, stvarno smo bili vrijedni. I stvarno smo dobri”, napisala je Svjetlana uz fotografije dodjele ove prestižne nagrade za kvalitet.

U protekle četiri godine na brojnim sajmovima u zemlji i okruženju predstavljeni su eterično ulje, hidrolat, sapuni i drugi proizvodi sa porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u Međašima.

“Moja potreba je bila da oplemenim prostor u kom živim, ovo je moje naslijeđe. Uzgoj lavande je jedan prelijep posao, od onog što dobijemo prave se macerati, eterična ulja. Tu su i hidrolati koji mi služe da napravim lijepe prirodne sapune, ručno rađene”, izjavila je Svjetlana u jednom od ranijih intervjua.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Novi glas

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име