U četvrtak 3. oktobra 2024. godine u hotelu Drina u Bijeljini održan je okrugli sto i panel diskusija u okviru projekta “Bez nasilja, bez straha – briga za žene izložene nasilju” koji sprovodi Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Okruglom stolu su prisustvovali zdravstveni radnici iz Doma zdravlja Bijeljina, pedijatri, porodični ljekari, psihijatri, medicinske sestre, kao i predstavnici privatnih zdravstvenih ustanova, a fokus je stavljen na prepoznavanje svih vrsta rodno zasnovanog nasilja, načinu postupanja u slučaju otkrivanja rodno zasnovanog nasilja i izradi univerzalnih smjernica za postupanje.

Prisutne je, u ime Doma zdravlja Bijeljina pozdravila direktorica, prim. dr Danijela Đukin koja je izjavila da je tema rodno zasnovanog nasilja nažalost uvijek aktuelna, ali da u našoj ustanovi postoje jasno definisane procedure u slučaju prijave ovakve vrste nasilja.

“Dom zdravlja Bijeljina će se uvijek rado odazvati na ovakve sastanke, jer je zaista potrebno da se o nasilju u porodici i rodno zasnovanom nasilju mnogo više govori, kako bi se žrtve odvažile i prijavile nasilnike i na taj način pobjegle iz začaranog kruga i spasile se mnogo većih posledica” izjavila je prim. dr Đukin.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име