– Ovo je dan u kojem se prisjećamo naših poginulih saboraca i stvaralaca Republike Srpske. Naša je dužnost da odamo počast stradalima, da se vidimo sa preživjelima i da uvijek budemo tu jedni za druge – izjavio je poratni komandant 4. odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske Mile Pejčić.

Pejčić je na obilježavanju 4. oktobra – Dana odreda, koji je organizovan ispred spomenika poginulim borcima Odreda u Bijeljini, izjavio da su on i njegovi saborci ratovali da bi zaštitili svoj narod.

– Mi nismo ratovali jer smo mrzili nekoga, nego smo ratovali protiv bezumlja i štitili svoj narod. Tradicionalno smo se okupili da obilježimo Dan 4. odreda, da se vidimo i evociramo uspomene, te da pomognemo u stvaranju boljih uslova za boračke kategorije – poručio je Pejčić.

Komandant 4. odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske Ratomir Draganić podsjetio je da je ovaj odred formiran 1992. godine i da je njegovo sjedište bilo u Janji.

– Bili smo elitna jedinica, od ukupno 10 takvih jedinica i ne postoji ratište na kojem nismo bili, od trebinjskog, hercegovačkog, sarajevskog, podrinjskog, posavskog, do krajiškog. Veliki doprinos smo dali kada je riječ o stvaranju Republike Srpske. Nažalost, 18 naših saboraca dalo je život za stvaranje Srpske i to nikada nećemo zaboraviti – istakao je Draganić.

U ime Republičke stranke Srpske, vijenac na spomenik poginulim pripadnicima 4. odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske položio je predsjednik RSS Slavenko Ristić.

Druženje pripadnika 4. odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske nastavljeno je u svečanom salonu „Despotović“, gdje su Slavenko Ristić i Mile Pejčić zaslužnim pojedincima uručili pištolje „Vampir RS9“ Tehničkog remonta Bratunac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име