Građanine Ristiću, danas ćemo Vam odgovoriti na pitanje pod rednim brojem 7, koje se odnosi na radove po mjesnim zajednicama bez raspisane javne nabavke. 

Poslovanje Gradske uprave je u žiži javnosti i pod strogom kontrolom brojnih revizorskih službi i organa inspekcije od 2021. godine, na šta Gradonačelnik Petrović gleda sa odobravanjem i zadovoljstvom, a uvijek je sa svojim timom spreman da pomogne svim službama koje vrše kontrolu na sve moguće načine. Sva dokumentacija je dostupna revizorskim službama, račun Grada Bijeljina je otvoren i svako može provjeravati na dnevnom nivou transakcije sa gradskog računa. Ljudi koji bilo šta kriju, ne otvaraju račun Grada Bijeljina za javnost, što ranije nikad nije bila praksa.

Sa punom odgovornošću tvrdim da ne postoji saradnja Gradske uprave sa bilo kojom firmom ponaosob. Firme koje imaju najpovoljniju ponudu na raspisanim javnim nabavkama obavljaju radove i brojne su firme koje su sarađivale sa Gradom slobodno i transparentno. Radovi koji se obavljaju preko zaključaka nisu ništa novo, već nastavljena praksa od ranije. Hitne popravke koje se obavljaju na zahtjeve mjesnih zajednica, a podrazumijevaju sanaciju zidova, postavljanje oluka, izgradnju sanitarnih čvorova, zamjenu stolarije i slično, nikada niko nije ni obavljao putem raspisivanja javnih nabavki, jer se radi o gorućim problemima mjesnih zajednica, a ne o kapitalnim infrastrukturnim projektima. Na kraju, u zemlji gdje je izgrađen teniski teren za jednokratnu upotrebu koji je narod Srpske koštao preko 50.000.000 KM i bez raspisane javne nabavke, bez građevinske dozvole, a da se mi ovdje sa druge strane pitamo ko je okrečio zidove prostorija mjesne zajednice, zamijenio polupane prozore, postavio oluke, krajnje je degutantno i smiješno! Na kraju, istražni organi imaju dostupnu kompletnu dokumentaciju i mi ništa ne krijemo. 

Umjesto što napadate konstantno Gradsku upravu, mogli ste iskoristiti svoj položaj kao poslanik Narodne skupštine Republike Srpske, koji ste dobili zahvaljujući građanima Bijeljine, da se bar o nekoj važnoj temi za Bijeljinu obratite u toj istoj Skupštini. 

S poštovanjem , Rukovodilac Odjeljenja za društvene djelatnosti , Ljubiša Stanišić 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име