“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 12,2 miliona maraka za 875 korisnika podsticaja, čime je agrarni budžet za prošlu godinu isplaćen u procentu od 99%. Značajan dio tih sredstava slio se i u Semberiju”, rekao je Negoslav Lukić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Prema Lukićevim riječima, poljoprivrednicima u Semberiji je u protekle tri godine po osnovu podsticaja uplaćeno 85 miliona maraka.
“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske izmirilo je skoro sve obaveze po osnovu podsticaja prema poljoprivrednicima u Semberiji. Kada pogledamo protekle tri godine, u Semberiju je, iz republičkog budžeta, samo po osnovu podsticaja za kapitalne investicije i poljoprivrendu proizvodnju, uplaćeno 85 miliona maraka”, objasnio je Lukić.
Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja danas su isplaćene premije za nabavku traktora i to 11.218.172 KM za 865 korisnika, kao i 691.712 KM na ime premije za nabavku kombajna za sedam korisnika.

U ovoj isplati je i mjera podrške za strateška dokumenta od 152.500 KM za jednog korisnika, kao i za eksperimentalno-edukativne centre za koje je izdvojeno 200.000 KM za dva korisnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

1 KOMENTAR

  1. Malo je reći halapljivost,u Semberiji glavna tema podsticaj, lenjost im je vrlina podsticaj opsesija,dali to neko analizira? Čim sunce orgije oni pripremaju zahteve za nadoknadu zbog suše.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име