Odavanjem počasti za 17 poginulih pripadnika Četvrtog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske, u Bijeljini je danas obilježeno 32 godine od osnivanja ove najelitnije jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova koja je ratovala na svim ratištima Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Siniša Karan ukazao je na značaj države da bi srpski narod živio slobodno i dostojanstveno i naveo da su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula 782 pripadnika MUP-a.

„Nastavljamo tamo gdje su oni stali. To je naša obaveza, snaga, pravo i dužnost, da sačuvamo Republiku Srpsku i njen mir, da svaki građanin živi mirno i dostojno u slobodnoj Srpskoj“, poručio je Karan nakon polaganja vijenca na spomenik junacima koji su živote utkali u temelje Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, poslije rata su u očuvanju ustavnog poretka Republike Srpske i bezbjednosti građana poginula 32 policajca u obavljanju službenih poslova ili u vezi sa službenim poslovima.

„Ovdje smo da se poklonimo najboljima od nas, da se sjetimo onih koji su nam podarili slobodu koja se zove Republika Srpska, da odamo vječno priznanje i zahvalnost svima koji su odbranili srpski narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu koji je bio građanski, vjerski i etnički“, rekao je Karan.

On je istakao da su pripadnici MUP-a ponosni što nastavljaju putem heroja i naveo da u svojim redovima danas imaju 400 pripadnika iz porodica poginulih radnika MUP-a i Vojske Republike Srpske, 200 iz porodica ratnih vojnih invalida i invalida rada i još više pripadnika iz policijskih porodica.

Nekadašnji komandanti Četvrtog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske Ratomir Draganić i Mile Pejčić podsjetili su na herojski ratni put ove elitne jedinice i istakli da su ratovali protiv bezumlja i štitili svoj narod.

Na Spomen-obilježje poginulim pripadnicima Četvrtog odreda koje se nalazi ispred zgrade Policijske uprave u Bijeljini služen je parastos i položeni vijenci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име