Četvrta faza radova na izgradnji Vatrogasnog doma u Bijeljini je počela. Da sve teče po planu, na licu mjesta danas se uvjerio i gradonačelnik Ljubiša Petrović, koji je istakao da je sa izvođačem radova iz četvrte faze potpisan ugovor u iznosu nešto manjem od 300.000 konvertibilnih maraka.

Iz budžeta Grada je do sada u izgradnju ovog objekta uloženo blizu 2.000.000 KM, a provođenje svih prethodnih postupaka  javnih nabavki je pratio čitav niz opstrukcija u vidu žalbi, što je samo usporavalo cjelokupan proces, odnosno  odlagalo izvođenje potrebnih radova – završetak izgradnje objekta sa kompletnom krovnom konstrukcijom.

Ukazujući na detalje vezane za taj mukotrpan proces, Gradonačelnik je naglasio da su tek 30. septembra, zakonski i proceduralno, stečeni uslovi za potpisivanje ugovora sa izvođačem radova iz četvrte faze, tako da su sada radovi uveliko u toku.

– Radovi nisu stali, javna navbavka je bila provedena u skladu sa zakonom, tako da nastavljamo sigurnim korakom ka izgradnji modernog objekta kakav, u skladu sa prirodom posla koji obavljaju, i zaslužuju zaposleni u Teritorijalno – vatrogasnoj jedinici – rekao je Petrović i dodao da će u sklopu pomenutog objekta biti izgrađen i magacin koji će biti stavljen na raspolaganje Odsjeku civilne zaštite.

On je napomenuo  da je u planu nabavka dodatne opreme namijenjene Teritorijalno-vatrogasnoj jedinici, ali i da su u toku pregovori sa Vatrogasnom jedinicom Istanbula u vezi sa doniranjem vatrogasnog vozila za gašenje požara na višespratnicama, što je Bijeljini prijeko potrebno, jer su višespratni stambeni objekti na teritoriji Grada Bijeljina zastupljeniji od prizemnih objekata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име