Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti:

„Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije djecu na redovnom školovanju-studente, da u toku mjeseca septembra i oktobra školske 2024/2025 godine vrši obezbjeđivanje potvrde o redovnom školovanju. Za djecu korisnike porodične penzije, studente, uzrasne dobi 19-26 godina potvrdu o redovnom školovanju je potrebno dostaviti do 24. oktobra 2024. godine, u najbližu poslovnicu Fonda PIO za korisnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO.

Istovremeno, Fond poziva i korisnike porodične penzije djecu na redovnom školovanju srednjoškolske uzrasne dobi 15-19 godina koji u prethodnom mjesecu nisu blagovremeno dostavili potvrdu o redovnom školovanju da to učine do 24. oktobra 2024. godine.

Blagovremenim dostaljanjem školske potvrde omogućava se da se isplata porodične penzije u školskoj 2024/2025 godini vrši redovno i bez obustavljanja.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku predstavljaće da se dijete- korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju i isplata penzije se obustavlja.

U okviru zakonskog postupanja Fond PIO za dostavljene školske potvrde zadržava pravo da kod fakulteta, kao izdavaoca, izvrši provjeru ispravnosti tog dokumenta.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име