„Ne volim da obećavam i nikada do sada to nisam radio, nego sam uvijek nastojao da svojim radom odgovorim na sve one zahtjeve koji se pred mene postavljaju. To je praksa kojom ću se voditi i kao gradonačelnik Bijeljine“, rekao je dr Mikajlo Lazić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine.

Dr Lazić je, zajedno sa kandidatima SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Bijeljina, obišao MZ Bogdanovića plac, gdje je razgovarao sa mještanima o funkcionisanju grada, ali i trenutnoj situaciji u ovom dijelu grada.

„Rastužuje me činjenica da stanovnici ovog dijela grada imaju probleme koji mjesecima ne mogu da budu riješeni. Pored aktuelnih, komunalnih problema, tu je i višegodišnji problem legalizacije objekata. Gradska uprava će se uhvatiti u koštac s tim u onom dijelu koji je nadležnost lokalne zajednice. Nećemo zatvarati oči pred problemima naših sugrađana i, kao što sam to ponovio mnogo puta do sada, svi dijelovi grada zaslužuju ravnomjerna ulaganja, jer svi građani jednako pune budžet“, poručio je dr Lazić.

Građani zgrade u Ulici 27. marta u ovom naselju kažu da je ovo prvi put da ih je neko posjetio i pitao za probleme.

Prema njihovim riječima, osjećaju se poniženim zbog toga, ali i zbog činjenice da su dobili odštetu za nevrijeme u iznosu od 13 konvertibilnih maraka.

„Gradska uprava i gradonačelnik se hvale kako su isplatili štetu od olujnog nevremena, a nama je uplaćen iznos od 13 KM. Ovdje je većinom populacija raseljenih lica, za naše probleme Gradska uprava nikada nije imala sluha. Zahvalni smo dr Mikajlu Laziću koji nas jedini i posjetio i saslušao naše probleme“, rekli su stanovnici ovog naselja.

Prisutnima se obratila i Dragana Skočajić, kandidatkinja SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Bijeljina pod rednim brojem 21. Ona je istakla da je prethodni period pokazao da veliki broj odbornika, bez gradonačelnika koji ima sluha za probleme građana, ne vrijedi mnogo.

„Zbog toga moramo dati punu podršku dr Laziću, našem budućem gradonačelniku. Ovdje ne mogu da se riješe ni osnovni problemi – rasvjeta, odvoz smeća, pješački prelazi. To su osnovne stvari koje ćemo da promijenimo poslije 6. oktobra.“, rekla je Skočajićeva.

Vladimir Radulović, predsjednik MZ Bogdanovića plac i kandidat SNSD za odbornika pod rednim brojem 19, istakao je da u ovom dijelu grada već mjesecima ne mogu da riješe osnovne komunalne probleme.

„U našoj mjesnoj zajednici imamo problem sa rasvjetom koja ne radi već sedam mjeseci. U više navrata smo se obraćali nadležnima kako bi zamijenili sijalice koje ne rade, ali odgovora nema. Ranije smo tražili i postavljanje tzv. „ležećih policajaca“ s obzirom da se brzo vozi, ali sluha od strane Gradske uprave nema ni za to. Obišli smo i dječije igralište koje su mještani ovog dijela grada sami uredili, a posjetili smo i lokaciju gdje će se praviti novo dječije igrališite o čijoj izgradnji niko iz naše Mjesne zajednice nije obavješten niti konsultovan“, rekao je Radulović i dodao da im je važnije da Lazić postane gradonačelnik, nego da SNSD osvoji 31 mandat u Skupštini grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име