“Poštovani prijatelji, pred svima nama je mnogo posla u naredne četiri godine. Pokret za Bijeljinu osnovan je sa idejom da svi mi kojima je u srcu Bijeljina radimo složno, saborno na razvoju grada i sela, poboljšanju kvaliteta života, jačanju privrede i stvaranju ambijenta u kojem ćemo da  živimo dostojno i koji će biti uklopljen u zdravo prirodno okruženje. Zato su ovi izbori 6. oktobra važni, za sve nas zajedno,” poručio je danas u Bijeljini Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu i nosilac Odborničke liste Кoalicije  Pokret za Bijeljinu, SDS Semberije, SPS – Goran Selak  za Skupštinu grada Bijeljine.

 Pokret za Bijeljinu politička organizacija koja poštuje tradiciju i porodične vrijednosti koje su nas održale na ovom prostoru, ali i želi da stvara modernu budućnost za potomke. Podržava mlade koji zasnivaju porodice i uvažava potrebe i iskustva starijih i penzionera.

“Sarađujemo i sarađivaćemo sa svim političkim snagama iz Semberije, koje su spremne da se bore za bolji tretman Bijeljine na novu Republike Srpske ili BiH, kod međunarodnih institucija i organizacija.  Podržaćemo svaki oblik udruživanja građana koji ma za cilj unapređenje bilo koje oblasti života u Semberiji” naglasio je Mitrović.

On je podsjetio da je pred svima nama posao razvoja nove i uređenja postojeće putne mreže širom Semberije, plansko rješavanje problema saobraćajnih kolapsa u gradu,  rješavanje dileme oko uvođenja gradskog prevoza, prioritetna gradnje više gradskih garaža, konačnog  priključenje Bijeljine na gasnu mrežu, razvoj seoskog područja, gradnja ekonomskih zona i u gradu i u selima, plansko ulaganje u poljoprivredu koja ima ogroman potencijal, ali joj nedostaje davanje veće vrijednosti proizvodima i izlazak na tržišta van Semberije.

“U  Skupštine grada Bijeljine pokrenuli smo ili podržali inicijative subvencionisanja privatnih vrtića, prevoza učenika, inicirali niz drugih mjera u ovoj oblasti.  Želimo da se problem smještaje djece u vrtiće riješi dugoročno ili uvođenjem istih standarda i cijena u svim vrtićima kako ne bi bilo privilegovanih ili gradnjom novih objekata” poručio je Mitrović.

Semberija i Bijeljina pored prirodnih bogastava koje svi vidimo oko sebe, ima  i ono koje nije vidljivo: podzemnu vodu i geotermalne tokove. Razvoj Banje Dvorovi i privredno korišćenje njenih izvora može biti jedan od podsticaja za razvoj privrede u tom dijelu Semberije.

“Gradnja gradske sportske hale, rješavanje pitanja nedostatka prostora za trening i redovno finansiranje klubova i sportista koji postižu vrhunske rezultate, razvoj masovnog i rekreativnog sporta, gradnja gradskih plaža samo su dio onoga što trebamo pokušati zajednički riješiti u naredne četiri godine,” kazao je Mitrović.

Rješavanje urbanističkog haosa, izmještanja deponije, rješavawe pitanja grijanja i time i Toplane i zagađenosti vazduha, privredne saradnje i uklapanja u planove ekonomskog razvoja ovog dijela bivše Jugoslavije posao su koji nova, stručna gradska adinistracija mora rješavati sistematski u narednim godinama.

“ U Pokretu za Bijeljinu imamo i ideje i planove kako da investicije dođu ovdje, kako da bolje privredno sarađujemo sa Srbijom, kako da generalno gradimo bolji život. Podržavaju nas ljudi koji iskreno vole Semberiju i Republiku Srpsku, sa ambicijom da svojim djelovanjem, bez ličnog interesa, doprinesu duhovnom, materijalnom i političkom preporodu društva. Zato Vas pozivam da 6. oktobra izađete na izbore i podržite listu: POКRET ZA BIJELJINU, SDS SEMBERIJA, SPS – GORAN SELAК, da svi saborno radimo za našu Bijeljinu” poručio je Mitrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име