U semberskom selu Čengić juče je organizovan susret veterana Garde „Panteri“ sa dr Mikajlom Lazićem, kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine i Bojanom Savićem, nosiocem odborničke liste.
Ovaj susret protekao je u izuzetno emotivnoj i dirljivoj atmosferi, a gardisti su, zajedno sa dr Lazićem i Savićem, evocirali uspomene na život i djela Ljubiše Savića Mauzera, prvog komandata Garde „Panteri“.
Okupljeni veterani nisu mogli sakriti emocije prilikom obraćanja Bojana Savića, sina ovog semberskog heroja.
„Mi smo strašno ponosni na sve ono što je Ljubiša uradio za Srpsku i Semberiju sa vama, svojim saborcima. Mnogo vas je volio. Kroz svoje odrastanje sam gledao kako otac brine za ljude. Dok je bio živ, uvijek je brinuo za svoj narod. To mi služi kao moralni kompas kroz život i sve što radim, provlačim kroz filter „kako bi Ljubiša gledao na to“. Brat i ja smo, u tom smislu, od oca naslijedili svetu dužnost. Kada su se prije nekoliko godina intenzivirali pritisci na Republiku Srpsku, na Srbiju, na naš narod na Kosovu i Metohiji, smatrao sam da moram da dam svoj doprinos. Kao što u ratnim vremenima vojnik ništa ne pita, nego brani svoju zemlju, tako smatram da i ja moram da dam svoj doprinos“, iskren je bio Savić.
Borci su Savićev govor propratili gromoglasnim aplauzom, a prisutnima se obratio i dr Mikajlo Lazić, koji je istakao da mu je posebno drago što upravo sa Mauzerovim nasljednikom ide ka istom cilju, a to je bolja i pravednija Bijeljina.

“Imam 55 godina, ostvaren sam profesionalno i porodično i došao je trenutak da uradim nešto i van ordinacije, za našu Bijeljinu i Semberiju. Ove godine sam se kandidovao za gradonačelnika da bih podržao mlade ljude, poput našeg Bojana, koji su se udružili i koji imaju želju da mijenjaju budućnost na bolje. Oni zastupaju koncept koji i sam podržavam – dosta nam je podjela naroda, premalo nas je da bismo se dijelili. Moramo biti složni i i jedinstveni, jer smo tada najjači“, rekao je dr Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име