Ministar zdravlja Srbije dr Zlatibor Lončar danas je posjetio bolnicu “Sveti Vračevi” u Bijeljini, gdje se sastao sa prim. dr Mikajlom Lazićem, v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove i kolegijumom bolnice.

Kako je istakao dr Lazić nakon sastanka, ova posjeta je veoma značajna, jer je prva zvanična posjeta ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije jednoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

“Zahvaljujem se ministru, Vladi Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog nesebične podrške koju pružaju Republici Srpskoj, a naročito Semberiji. Moram reći da, na neki način, Semberiju smatram dijelom Srbije, jer smo svi mi odavde naslonjeni na Beograd i Novi Sad. Najveći broj ljekara u našoj bolnici školovao se upravo u Srbiji, a veliki broj njih je na klinikama širom Srbije stekao i specijalizacije. Uz to, značajan broj stručnjaka iz zdravstvenih ustanova u Srbiji dolazi u bijeljinsku bolnicu i oni su dio naše ekipe. NJih je preko 20. Istakao bih profesore Angelkova, Tanića, Sagića, Sinišu Dučića, Vladu Vukomanovića i mnoge druge sa kojima imamo i profesionalne i prijateljske odnose”, rekao je dr Lazić.

Ministar Lončar rekao je da je prijatno iznenađen uslovima u bolnici i procedurama koje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvode i dodao da je postignut dogovor o konkretnoj saradnji.

„Mi smo se danas dogovorili i oko konkretne saradnje. Ja sam u vašem direktoru video čoveka koji, osim toga što je posvetio život pomaganju najmlađim pacijentima, ima želju da pomogne još više. Ono što je najvažnije, to je želja vašeg direktora da ide dalje i pokuša pomoći svim građanima dovođenjem novih lekara, novih investicija, proširivanjem kapaciteta bolnice. Mogu da obećam da ćemo mi sa naše strane sigurno pomoći u svim aspektima, i u kadrovima, i u edukaciji, ali i na svim drugim poljima”, poručio je Lončar.

“1000 porođaja godišnje, dve angio-sale sa najsloženijim procedurama, sa najavom tavi procedure, sa elektrofiziologijom, sa dva skenera, sa magnetom i urgentnim blokom koji će uskoro biti i proširen. Uslovi na neonatologiji i drugim odjeljenjima koja smo obišli su odlični. Ja stvarno mislim da građani koji gravitiraju ka ovoj bolnici mogu da budu izuzetno zadovoljni“, dodao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име