Nebojša Vukanović, jedan od najpoznatijih opozicionara, uvijek bez dlake na jeziku, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini i emisije “Oko u Oko”.

Govoreći o aktuelnoj izbornoj kampanji, vidjevši veliki broj plakata i bilborda, Vukanović je istakao da Lista za pravdu i red u Bijeljini, kao i u svim ostalim opštinama i gradovima, praktikuje jedan vid spartanske gerilske kampanje.

“Lista za pravdu i red vodi kampanju koja, prije svega, nije skupa, niti mi imamo novaca da možemo širom Republike Srpske plaćati skupe bilborde, niti mi u tome vidimo neku veliku efikasnost. Nama to ne treba, mislim da smo dovoljno prepoznatljivi u narodu. Naše očekivanja su u Bijeljini velika. Nadam se da ćemo dobiti povjerenje i da ćemo imati svoj klub odbornika u Skupštini grada Bijeljna. Mi podržavamo Ljubišu Petrovića, aktuelnog Gradonačelnika. Sad nemamo odbornika, pa je naš uticaj na njegov rad bio ravan nuli, ali ukoliko budemo imali klub odbornika, onda ćemo se mnogo više pitati i sigurno će mnoge stvari biti drugačije”, rekao je Vukanović.

Nedavno, na početku kampanje, održana je i promocija Liste za pravdu i red u Bijeljini, a glavna poruka sa konferencije je bila “ne želimo ništa da tražimo unaprijed, niti tražimo bilo kakva mjesta”.

Kada je riječ o listi, Vukanović je istakao da je lista kandidata u Bijeljini zaista dobra, te da ima velika očekivanja na predstojećim izborima.

“Što se tiče Bijeljine imamo dobru listu, vidio sam da je bilo nekih spletkarenja zašto dr Đorđić nije bio na presu. On je ljekar, ortoped. koji je bio u ordinaciji. Pa ne može biti istovremeno i na poslu i na presu. Morali smo odraditi pres, a naravno da će doktor Đorđić biti s nama, kao i prošli put, na tribinama. On je dovoljno prepoznatljiv. Postoje neki ljudi, neka imena koje ne treba puno da se promovišu, tako da siguran sam da je dobra lista”, rekao je Vukanović.

Govoreći o kandidatima na Listi za pravdu i red u Bijeljini, Vukanović je istakao da nikoga ne izdvaja, ali gledajući trenutnu situaciju, kandidata Slavišu Cacanovića vidi u užem izboru kao odbornika koji bi na pravi način mogao zastupati interese građana.

Kada je riječ o odnosu sa aktuelnim Gradonačelnikom Petrovićem, Vukanović je istakao da su Petrovića uvijek podržavali, bez ikakvih ucjena.

“Mi samo tražimo da se poštujemo. Mi nismo tražili, nikad nismo razgovarali, bilo kad, bilo s kim, pa ni s Ljubišom Petrovićem, o nekih funkcijama, kombinacijama, poslovima, to nas apsolutno ne interesuje, ali sutra ukoliko budemo dio vlasti, dio skupštinske većine, onda snosimo dio odgovornosti i moraćemo se uvažavati i poštovati, naravno mnogo više nego sada kad nemamo nijednog odbornika. Nadam se da će Ljubiša Petrović, siguran sam da pobijediti, posebno zato što Republička stranka Srpske ima kandidata za koga čujem da je ovako dobar, da će imati dobar broj glasova”, rekao je Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име