Čestitku predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Aleksandra Đurđevića prenosimo u cjelosti:

„Cijenjeni sugrađani,

Srećan Vam Dan Grada Bijeljina.

24. septembar 1943. godine ostaje vječno upisan u istoriji Semberije kao dan kada je naša Bijeljina prvi put ugledala slobodu nakon više od dvije godine okupacije.

Oslobođenje Semberije bila je herojska lekcija koju ne smijemo da zaboravimo.

I danas postoje totalitarne ideje, koje imaju drugo lice, ali im je svrha ista – gospodarenje svijetom, potčinjavanje naroda, iscrpljivanje prirodnih resursa, izazivanje sukoba među malim nacijama, nametanje drugačijeg načina života. Zato borba za slobodu i dalje traje.

Sloboda naravno ima i svoju cijenu. Naš narod je naučio da podnosi mnoge nevolje u borbi za slobodu, ali i da uživa u njenim plodovima. Na nama je da odlučimo da li ćemo popustiti pod pritiscima koje i danas trpimo, ili ćemo nastaviti putem slobode.

Zauvijek ćemo se sa tugom i poštovanjem sjećati naših stradalih predaka. Takva agresija više nikada ne smije da se ponovi.

Danas će sa nama na Svečanoj sjednici Skupštine grada prisustvovati i dobitnici gradskih nagrada i priznanja za ovu godinu. Čestitam svim dobitnicima, uz želju da njima, ali i drugima, ova priznanja budu dodatni motiv za dalji zajednički rad i razvoj našeg grada.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име