Ko je koliko izgubio na izborima u Doboju?

Datum:

Share post:

Ponovljeni izbori u Doboju, iako nisu donijeli nikakve posebne promjene kako su to mnogi očekivali, ipak su na površinu izbacili brojna pitanja i dileme o kojima će se još dugo raspravljati.

JERINIĆ ''KRAĆI'' ZA 15.000 GLASOVA
Ono što je javnosti najviše zapelo za oko jeste činjenica da su stari/novi gradonačelnik i stranka koja ga je kandidovala na to mjesto ostali „kraći“ za čak 15.000 glasova.
 

Opozicija tvrdi da je to pokazatelj da su se na izborima u novembru desile krađe glasova neviđenih razmjera, dok vlast ovakve tvrdnje čvrsto odbacuje.

Ako zanemarimo tvrdnje opozicije i povjerujemo da krađa na prošlim izborima nije bilo, onda se postavlja opravdano pitanje kako su najveća stranka u Srpskoj i njen kandidat izgubili tolike glasove za tako kratko vrijeme.

Da li je to pokazatelj da im je popularnost za samo tri mjeseca u Doboju prepolovljena ili da njihovi ljudi ovaj put nisu dovoljno dobro radili na terenu.

Bez obzira kakav je odgovor, činjenica je da SNSD i bez navedenih glasova i dalje dominira dobojskom regijom i kako trenutno stvari stoje vlast može da ima bez da pravi koaliciju sa bilo kojom strankom.

SDS U DOBOJU NAJVEĆI GUBITNIK IZBORA
S druge strane, nekada najdominantnija stranka u Doboju koja je decenijama suvereno vladala na ovom području-  SDS, trebala bi ozbiljno da se zamisli jer je očito da su postali najveći gubitnici posljednjih izbora.

Iako je Doboj nekada bio bastion SDS, ta stranka u naredne četiri godine neće imati odbornika u gradskoj skupštini, osim ako ne „kupi“ nekog preletača.

Time je sudbina ove stranke u Doboju upitna.

U SDS za sve krive svog nekadašnjeg visokog funkcionera i dugogodišnjeg gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, koji je napustio stranku i prevukao svo dobojsko članstvo u SNSD.

Međutim, postavlja se pitanje koliko je za propast te stranke u Doboju kriv Petrović, a koliko rukovodstvo SDS koje se očito godinama bavilo ličnim pozicijama, a lokalne zajednice prepuštali u ruke lokalnim rukovodstvima.

Sada im se to i odbija o glavu, i to ne samo u Doboju već širom Srpske.

Kada se sve sabere i oduzme u Doboju su svi pomalo izgubili. Vlast je izgubila skoro 15.000 glasova za samo par mjeseci, a SDS se od najjače stranke pretvorila u najslabiju kariku opozicije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SPASOJEVIĆ: Za četiri mjeseca TSVJ imala 147 intervencija

Teritorijalna spasilačko-vatrogasna jedinica Bijeljina imala je u prva četiri mjeseca 147 intervencija, što je za 55 više nego...

SEKULIĆ: Projekat „Upoznaj muziku“ ponovo u Bijeljini (video)

Prije nekoliko godina, magistar harmonike Dušan Sekulić sa saradnicima pokrenuo je projekat "Upoznaj muziku" koji je naišao na...

Danas je Velika srijeda, osuda Isusa Hrista na smrt raspećem

Sve pravoslavne crkve danas obilježavaju Veliku srijedu koja jedan od najznačajnijih dana u Nedelji stradanja pred Vaskrs, kada...

VUČIĆ: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici između 13. i 17. maja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će glasanje u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o...