epa11615871 Fairfax County voters fill in their ballots in the 2024 Presidential election at the Fairfax County Government Center polling place in Fairfax, Virginia, USA, 20 September 2024. Early in-person voting sites opened throughout Virginia on 20 September making it the first state to offer their voters that option. EPA-EFE/SHAWN THEW

U pojedinim američkim saveznim državama počelo je rano glasanje na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Birači su u petak stajali u redovima u Minesoti, Južnoj Dakoti i Virdžiniji, gdje je otvoreno glasanje na biračkim mjestima, prenosi Glas Amerike.

U više od 10 američkih saveznih država počeće rano glasanje u narednim nedjeljama, do sredine oktobra.

Početak ranog glasanja uslijedio je poslije burnog ljeta, koje je obilježio izlazak aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena iz trke, ulazak potpredsjednice Kamale Haris kao kandidata demokrata i dva neuspjela atentata na republikanskog kandidata Donalda Trampa, navodi Glas Amerike.

Očekuje se da će rano glasanje smanjiti gužve na biralištima u SAD 5. novembra, ali da će i na dan izbora biti gužvi i da će Amerikanci čekati u redovima.

Predsjednik biračkog odbora okruga Ferfaks u Virdžiniji, Erik Spajser izjavio je da je 2020. godine oko trećina birača glasala na dan izbora, a ostatak glasova je stigao poštom ili su birači izašli na rano glasanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име