Naučni skup “Nauka i nastava danas”, koji je organizovao Pedagoški fakultet sa partnerima, okupio je eminentne stručnjake i istraživače iz različitih oblasti. Dekan falulteta prof. dr Dalibor Stević rekao je da je ovo četrnaesti po redu naučni skup, međunarodnog karaktera.

„Sa nama su stručnjaci iz 14 zemalja svijeta, a prijavljeno je više od 120 radova sa oko 180 učesnika, a cilj nam je razmjena znanja, iskustava i ideja koje mogu doprinijeti unapređenju obrazovanja i naučne istraživačke prakse. Ponosni smo što smo doprinijeli da je Bijeljina postala centar naučnog dijaloga i razmjene znanja”, rekao je prof. dr Stević i dodao da će u okviru naučnog skupa biti promovisano i 98 novih studenata sa prvog i drugog cilkusa.

Već dvije godine sa Pedagoškim fakultetom sarađuje kao predavač i prof. dr Aleksandar Valjarević, inače profesor na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na naučnom skupu, kao prvi plenarni predavač,  govorio je o zagađenosti vazduha na Balkanu.

Naučna istraživanja su pokazala da je najzagađeniji grad Urdu u Turskoj, na drugom mjestu je Sarajevo, potom Tuzla i na četvrtom mjestu je Bor.

U okviru IV stručnog skupa koji je planiran za subotu 21. septembra, prijavljeno je preko 50 prosvjetnih radnika koji će učestvovati u transferu znanja i povezivanju teorije i prakse, te struke i nauke kroz aktivne diskusije tokom tri planirana plenarna predavanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име