BIJELJINA: Opravdano ulaganje u unapređenje kulturnih dešavanja

Datum:

Share post:

Brojne manigestacije, koje su u Bijeljini redovne i tradicionalne, predstavljaju pozitivne primjere, pa je ulaganje sredstava iz budžeta grada kao podrška unapređenju kulture opravdano, navodi se u informaciji o stanju u kulturi, koja će 3. marta biti razmatrana na sjednici Skupštine grada Bijeljina.

U informaciji se navodi da je u 2020. godini završena izgradnja Doma kulture u Novim Dvorovima, kao i i izgradnja sale uz postojeći Dom kulture u Pučilama, a urađena je i rekonstrukcija objekta Sokolski dom.

U planu je da ovaj objekat javne namjene za svoje potrebe koriste ustanove i udruženja iz oblasti kulture /Gradsko pozorište „Semberija“, Hor „Srbadija“ i SKUD „Semberija“/.

JU Gradsko pozorište „Semberija“ od 2020. godine funkcioniše kao posebna jedinica, a u prošloj godini su održane dvije premijere i ove godine nastavljaju veoma aktivno da rade.

Neophodno je, smatraju u Gradskoj upravi Bijeljina, nastaviti aktivnost na izgradnji i sanaciji objekata kulture na području Grada Bijeljina, nastaviti sa praksom urednog izvještavanja o realizaciji manifestacija, utrošku sredstava, kao i o posjećenosti kulturnih dešavanja.

Isto tako, navodi se u informaciji, neophodno je insistirati kod subjekata koji se bave organizacijom i realizacijom sadržaja kulture, da planiraju jačanje kapaciteta za pisanje projekata, putem kojih će pribavljati sredstva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je Đurđevdan

POVEZANE VIJESTI

Danas je Đurđevdan

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku...

Danas je Vaskršnji ponedjeljak

Drugi dan Vaskrsa - Vaskršnji ponedjeljak SPC i vernici slave drugi dan Vaskrsa, u narodu nazvan Svetli ponedeljak. Ovaj...

Đoković započeo 424. nedjelju na vrhu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković u ponedjeljak je započeo 424. nedjelju kao prvoplasirani na ATP listi, drugim riječima, osvajač...

Stanje na putevima za 6. maj – Pretežno suvi kolovozi uz umjerenu frekvenciju vozila

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 06.05.2024 06:32:27 REPUBLIKA SRPSKA Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno...