Saopštenje za medije kompanije „Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka prenosimo u cjelosti:

„Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka je građevinska kompanija koja je 2011. godine otpočela izgradnju kompleksa stambeno-poslovnog objekta „GRAND TRADE CENTAR“, u Banjoj Luci. U skladu sa svojom registrovanom djelatnošću, kao i svaka druga građevinska kompanija, bavi se izgradnjom i prodajom stambenih i poslovnih jedinica prema zainteresovanim fizičkim i pravnim licima. Jedan od najvećih poreskih platiša i kompanija koje poštuju pozitivne propise Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, koja se rijetko oglašava, primorana je da nakon velikog broja netačnih medijskih tekstova koje su iznijele niz neistina u vezi sa poslovanjem firme, da se oglasi i javno objavi sljedeće informacije:

1. „Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka ovim putem izjavljuje i obavještava medije da nema namjeru, na način kao do sada, učestvovati na raznim tenderima koji su bili raspisani. Menadžment kompanije ima namjeru da zgradu prodaje na slobodnom tržištu, a već su se pojavili potencijalni kupci koji su ozbiljne domaće i međunarodne kompanije, kao što su banke, investicioni fondovi sa zapada i drugi. Naš klijent ostaje otvoren za sve razgovore i poslovne ponude, ali želimo da potenciramo važnost poslovnih operacija na slobodnom tržištu što će i dalje ostati jak fokus kompanije.

2. „Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka oštro osuđuje sve medijske navode u pogledu neregularnosti građenja objekata u centru grada, te poziva sva zainteresovana lica da rješenja o odobrenju za građenje, te druge relevantne dokumente, provjeri koristeći pravo pristupa informacijama po Zakonu o slobodi pristupa informacija, te izvrše uvid u sve dozvole za koje je naš klijent platio preko 13.000.000,00 KM raznih taksa u gradski budžet. Takođe, „Grand Trade“ d.o.o. je do sada platio iznos preko 25.000.000,00 KM Poreskoj upravi Republike Srpske i Upravi za indirektno oporezivanje, na ime direktnih i indirektnih poreza.

3. Želimo da se osvrnemo i na ranije medijske objave i navode koje su objavijene na portalima, a iste su u cjelosti neistinite i iznesene su sa osnovnim ciljem da oklevetaju, optuže i nanesu materijalnu i moralnu štetu osnivaču privrednog društva „Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka Mili Radišiću i pored činjenice da je investitor izgradnje pravno lice „Grand Trade“ d.o.o. Banja Luka, koje je kao takvo odgovorno pred zakonom. Poslovanje kompanije je u cjelosti zakonito, te su svi dosadašnji objekti izgrađeni prema odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju i za to područje važećeg sprovedenog dokumenta prostornog uređenja i Revizije regulacionog plana. Takođe, konstantno se iznose tvrdnje da je osnivač „Grand Trade d.o.o. Mile Radišić kum Milorada Dodika, što nije istina.

4. „Grand Trade“ d.o.o. ostaje predan poštovanju propisa Republike Srpske i BiH i svoje poslovne operacije nastaviće da vodi u tom pravcu sa nultom tolerancijom kada je u pitanju kršenje bilo kog zakonskog ili podzakonskog akta. Naš cilj je izgradnja stambeno-poslovnih kompleksa koji ce grad Banja Luku učiniti ljepštim mjestom za život.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име