Vladislav Tadić je po zanimanju master razredne nastave, ali se nikad nije odrekao svog rodnog sela. Odabrao je da ostane i živi u rodnim Amajlijama.

Кao član Glavnog odbora Pokreta za Bijeljinu i kandidat za narodnog odbornika u Skupštini grada Bijeljine želi pomoći svojim komšijama koji se bave poljoprivredom.

„Кao čovjek koji živi na selu, zalagaću se za brendiranje poljoprivrednih proizvoda iz Semberije, posebno mlijeka i mliječnih proizvoda obzirom da su Amajlije jedan od regionalnih rekordera u proizvodnji mlijeka, kako na dnevnom tako i na mjesečnom nivou. Podsticaji u poljoprivredi moraju biti planski i Grad Bijeljina i Republika Srpska trebaju razvijati profitabilne, ali i za stanovništvo potrebne grane poljoprivredne proizvodnje. Кada se jedna dovoljno razvije i stvori tradicijaproizvodnje, treba preći na uređenje narednih grana,“ kaže Vladislav.

Od nedavno je ponosni otac troje djece i kao prosvjetni radnik zainteresovan je za oblast vaspitanja i pronatalitetne politike.

“Кao otac, zalagaću se da višečlane porodica imaju veća prava, da majke sa troje i više djece imaju stalna primanja, besplatan vrtić, školovanje, javni prevoz i druge pogodnosti, od zapošljavanja do planske pomoći Grada prilikom osnivanja ličnog ili porodičnih biznisa” kaže Tadić.

Da bi smo pravilno vaspitali djecu neophodno je pooštriti i kriterijume izbora prosvjetnih radnika, jer je primjetan lošiji kvalitet obrazovanja koji stiču na privatnim fakultetima.

“Samo kvalitetni nastavnici i pedagozi mogu mladim ljudima prenijeti znanje, vaspitati ih, izgraditi volju i pomoći da izaberu životno usmjerenje. Današnji učenici će u zrelim godinama voditi naše društvo, upravljati institucijama i ustanovama, usmjeravati razvoj privrede, kulture, sporta. Prosvjetni radnici,  zajedno sa porodicama učenika, tako već danas grade budućnost  i o tome stalno moramo  voditi računa” ističe na kraju razgovora Tadić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име