Saopštenje za javnost Sindikalne organizacije JP ’’Vode’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Koristimo ovu priliku da obavijestimo javnost i nadležne u Gradskoj upravi da je egzistencija radnika i poslovanje firme dovedena u pitanje.

Naime, nakon svih pokušaja saradnje sa Gradskom upravom (resornim odjeljenjem za poljoprivredu i stambeno komunalnim odjeljenjem) i usaglašenim planom rada i poslovanja za 2024. godinu, firmi i dalje nisu doznačena sredstva koja su predviđena budžetom od strane Gradske uprave.

Želimo da napomenemo da su svi projekti koji su predviđeni za 2024. godinu započeti sa radom, te iziskuju finansijske obaveze prema istim.

Takođe želimo da napomenemo da radnici Javnog preduzeća,,Vode“ Bijeljina već mjesecima nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje, penziono osiguranje i svoj lični dohodak. Svjesni smo da živimo u teškim vremenima u kojima je teško živjeti i sa redovnim primanjima. Banke vrše pritisak iz mjeseca u mjesec, da li naše porodice treba da ostanu bez krova nad glavom zbog neizmirenih rata stambenih kredita?

Naveli smo da radnicima nije uplaćeno zdravstveno osiguranje mjesecima, samim tim ni radnici a ni njihova djeca ne mogu da se liječe. Napominjemo da u preduzeću imamo onkološke pacijente, dijabetičare i druge radnike sa hroničnim bolestima kojima su potrebne određene terapije. Zbog čega mi i naša djeca ne možemo da se liječimo i ko odlučuje o tome? Ko se igra sa našom sudbinom i sudbinom naših porodica?

I pored svega toga radnici Javnog preduzeća „Vode“ maksimalno odgovorno obavljaju svoje radne zadatke! Znamo da novca u Gradskoj upravi ima, pa nas zanima koji su to kriterijumi koje treba da zadovoljimo da bismo dobili ono što nam po zakonu i budžetu pripada? Zbog čega se pravi kategorizacija i kojoj kategoriji radnici Javnog preduzeća, Vode“ pripadaju? Da li smo mi radnici drugog reda, jer novca za više stotina zaposlenih u Gradskoj upravi ima, a za nas 13(trinaest) nema? Takođe, napominjemo još jednom da je zbog neplaćenih računa funkcionisanje firme dovedeno u pitanje.

Mjesecima smo ispunjavali zahtjeve Gradske uprave i radili po njihovom planu uz obećanje da će nam prebaciti naše redovne tranše, koje su zvanično odobrene, nakon čega ostade samo obećanje.

Želimo da napomenemo da ovo nije nikakav politički atak, već borba za egzistenciju porodica zaposlenih. Takođe, ako mislite drugačije kontaktirajte načelnika za poljoprivredu Sretena Vučkovića i neka nas demantuje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име