Svečanoj akademiji povodom 105 godina rada i postojanja Gimnazije „Filip Višnjić”, pored brojnih zvanica iz političkog i kulturnog života Grada, prisustvovala je i  ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, koja je naglasila da ova škola  predstavlja jedan od stubova obrazovanja i kulture našeg društva.

Više od jednog vijeka ova gimnazija neumorno obrazuje generacije mladih ljudi,uvodeći ih u svijet znanja, kulture i vrijednosti koje su temelj našeg društva. Njeni profesori, svojom predanošću i profesionalnošću, inspirišu nove generacije da teže izvrsnosti, dok učenici, svojim uspjesima, dokazuju da znanje i rad uvijek daju  najbolje rezultate“, rekla je Stojičićeva i dodala da gimnazijsko obrazovanje,  igra ključnu ulogu u stvaranju budućih akademskih građana.

 -Ono ne samo da priprema mlade za dalje  školovanje na univerzitetima, već ih uči kritičkom mišljenju, istraživanju i rješavanju problema, što su osnovne kompetencije u savremenom svijetu. Učenici koji prolaze kroz ovaj obrazovni process opremljeni su znanjem i vještinama koje im omogućavaju da budu lideri, inovatori i kreatori naše budućnosti“, istakla je ministar Željka Stojičić.
 
Direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ Olivera Stevanović, naglasila je da su ovih 105 godina, godine upornosti, mudrosti, znanja i radosti.Gimnazija se od svog osnivanja u svim turblentnim i istorijskim promjenama i sama mijenjala, sve u zavisnosti od datih okolnosti. Ipak,ona je uvijek ostajala čvrsta, na svojim temeljima klasičnog obrazovanja. Večeras smo željeli da našem gradu, našim profesorima i našim nekadašnjim gimnazijalcimat, poklonimo ovu lijepu akademiju.Akademija je pripremana sa mnogo poštovanja prema svima njima jer su oni ti koji su dali temelje našoj gimnaziji, da ona bude prepoznatljva svugd‌je u svijetu“, rekla je Stevanovićeva i zahvalila im na tom, uz želju da Gimnazija „Filip Višnjićić“, još dugo traje i živi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име