Nakon što mu je upućen apel za pomoć, kandidat za načelnika opštine Ugljevik Dragan Gajić i organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik posjetili su starački dom „Milošević“ u Tutnjevcu.

Ovom prilikom, borcu prve kategorije i ratnom vojnom invalidu Cicanu Stankiću (55) obezbijeđena je pomoć u liječenju. Stankić je prije nekoliko godina preživio težak moždani udar. Zbog nemogućnosti da se kreće i komunicira trenutno je korisnik u staračkom domu u Tutnjevcu, jedinom staračkom domu na području Ugljevika.

Kako bi poboljšao motoričke sposobnosti, neophodne su mu fizikalne terapije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Banjaluci.

„Od doma za stara lica primio sam poziv za pomoć bivšem borcu koga jako dobro poznajem. Odmah sam preduzeo aktivnosti da posjetimo ovaj dom za stare i obezbijedimo konkretnu pomoć. Cicanu su neophodne fizikalne terapije u Zavodu „Zotović“. To smo mu omogućili i on bi trebalo u što kraćem roku da ode u tu ustanovu“, rekao je Dragan Gajić sinoć u Tutnjevcu.

On je naglasio da će i dalje nastaviti da pomažu Cicanu, kao i da će razmotriti načine da se podrži rad same ustanove za stara lica.

Gajić se posebno zahvalio Igoru Dodiku što je danas došao u Ugljevik, odmah nakon što su stupili u kontakt u vezi sa pomenutim pozivom za pomoć, a kako bi razgovarali sa Stankićem i omogućili mu odlazak na terapije u „Zotoviću“.

Cican je borac prve kategorije. Nakon ranjavanja, zarobljen je kao borac Vojske Republike Srpske. Bio je zatočen u jednom od najtežih logora iz rata tokom devedesetih, logoru „Lora“ u Splitu.

Razmijenjen je nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име