Pripreme za 22. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2024“

Na sajmu će učestvovati oko 300 izlagača

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine pružili su značajnu podršku održavanju ovogodišnjeg sajma „Interagro“, odvojivši oko 200.000 KM za  njegovu organizaciju, izjavio je nakon današnje sjednice Organizacionog odbora sajma Saša Lalić, pomoćnik ministra poljoprivrede i predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg sajma „Interagro“ koji će trajati od 19. do 21. septembra.

„Cilj je da ovu manifestaciju sačuvamo, unaprijedimo i podignemo na jedan značajno viši nivo. Ove godine Republika Srbija nam je zemlja partner sajma i to će nam puno značiti u našim daljim aktivnostima, jer svi znamo koliko Republika Srbija znači za Republiku Srpsku. Iskreno se nadam da ćemo u našim namjerama i uspjeti. Kompletan sajamski, kako unutrašnji, tako i vanjski prostor, biće popunjeni“, izjavio je Saša Lalić, pozvavši  tom prilikom građane da posjete sajam „Interagro“.

Predrag Mićić, direktor A.D. „Grad“,  izjavio je da je kompletan izlagački prostor zakupljen, te da se na sajmu očekuje više od 300 izlagača.

„Novi, modernizovani prostor obuhvata ukupno oko 14.500 metara kvadratnih. Od toga, oko 2.500 m2 otpada na zatvoreni prostor, ostatak, oko 12.000 m2 je otvoreni sajamski prostor. Trenutno se vrše posljednje tehničke pripreme za otvaranje ove manifestacije. U novu organizacionu šemu ubacili smo ulicu cvijeća i hortikulture, ulicu meda i opreme za pčelarstvo, a poseban dio predstavlja krupna poljoprivredna mehanizacija koja će biti izložerna na više od 12.000 m2. Očekujemo brojne goste i zvanice. Vjerujem da ćemo opravdati povjerenje koje nam je dato. Pozivamo građane da posjete sajam, a uslijediće i brojne robne nagrade u iznosu većem od 30.000 KM. Organizujemo i naučno – stručni dio sajma, panel diskusije, stručna predavanja, promocije i prezentacije. Sve će se dešavati u jednom novom ambijentu, u klimatizovanim sajamskim halama. Konačnu ocjenu o sajmu daće naši posjetioci i izlagači“, izjavio je Mićić, istakavši da je ovogodišnji partner sajma Republika Srbija, a dugogodišnji partneri sajma su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske. Pokrovitelji sajma su Vlada Republike Srpske, bez čije pomoći se ne bi mogli riješiti brojni infrastrukturni zahvati, kao i Agrarni fond Bijeljina. I ove godine ima više sponzora i prijatelja sajma.

Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede u Privrednoj komori Vojvodine, istakao je da mu je izuzetno drago što je Privredna komora Vojvodine ove godine proširila svoj tim, jer će sa Privrednom komorom Srbije na sajmu imati veliki štand, površine oko 126 m2.

„Na sajam dovodimo petnaest kompanija i institucija koje imaju interes da se u najboljem svjetlu predstave na teritoriji Republike Srpske i grada Bijeljina. Dovešćemo firme koje proizvode leskovačku papriku, leskovački ajvar, sadnice voća, stočnu hranu, sjemenski materijal, vina i druge proizvode“, izjavio je Petković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име