Danas su, u prostorijama Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, u sklopu projekta “Šansa za IT početak”, potpisani ugovori za obavljanje praktične prakse u IT firmama za učenike koji pohađaju IT smjerove.

Potpisivanjem ugovora ispunili su se svi uslovi za obavljanje praktične nastave, pa će 32 učenika Tehničke škole od srijede 11. septembra 2024. godine svoje znanje i iskustvo sticati u pet IT firmi sa područja Bijeljine, i to:
– “Elephant solutions”
– “387 solutions”
– “Digital impuls”
– “Kingdom”
– “MIST technologies”
– “IT media”

Učenici do sad nisu obavljali praksu u IT firmama, već samo u školskom kabinetu, jer je tako bilo definisano nastavnim planom i programom. Na ovaj način učenici će dobiti dodatno, konkretno iskustvo o radu u realnom poslovnom okruženju.

Projekat se fokusira na unapređenje i modernizaciju nastavnog procesa, odnosno kvaliteta obrazovanja u Tehničkoj školi sa posebnim akcentom na IT smjerove.

Koordinator projekta je gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Projekat “Šansa za IT početak” se sprovodi u sklopu programa “Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u BiH (SDG2BIH)”, koji finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju Kancelarije rezidentne koordinatorke UN-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име