LOPARE: Majevički pčelari upoznati o izimljavanju društava

Datum:

Share post:

Članovi Udruženja pčelara „Zlatna košnica“ iz Lopara prisustvovali su stručnom predavanju o izimljavanju pčelinjih društava, proljetnom pregledu i pripremi pčelinjih društava za glavnu pašu, a obećana im je i podrška lokalne zajednice.

​Predsjednik Udruženja Marko Jović rekao je da pčelari iz ove lokalne zajednice imaju odličnu saradnju sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem i njegovim stručnim saradnicima.

Savić, koji je prije predavanja organizovao sastanak sa predstavnicima „Zlatne košnice“, Udruženja pčelara Republike Srpske i stručnjacima iz oblasti pčelarstva i poljoprivrede, izrazio je zadovoljstvo radom pčelara u Loparama.

On je istakao da je Udruženje uspjelo da okupi i u svoje aktivnosti uključi gotovo sve pčelare iz lokalne zajednice, koji imaju više od 4.000 pčelinjih društava.

„Pčelari zaslužuju podršku opštine, imali su je i imaće je u narednom periodu“, dodao je Savić.

Stručni predavač Saša Dragičević, koji je zaposlen pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Republike Srpske, izjavio je novinarima da je bio iznenađen brojem članova loparskog Udruženja pčelara i brojem pčelinjih društava.

„Posebno me je impresionirala dobra posjećenost predavanja“, rekao je Dragičević.

Dragan Zarić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, područna jedinica u Bijeljini, rekao je da se svake godine organizuju predavanja iz raznih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

„Na ovom predavanju je bilo govora o problemima u oblasti pčelarske proizvodnje“, dodao je Zarić i najavio slična predavanja u naredna dva dana u Ugljeviku i Bijeljini.

Zarić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa lokalnom zajednicom, ne samo iz oblasti pčelarske proizvodnje, nego i voćarstva, povrtlarstva i ratarstva, te istakao dugu tradiciju održavanja stručnih prezentacija i predavanja u Loparama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...