SNSD i njegovi partneri u Skupštini grada Bijeljina jedva su dočekali negativni revizarski izveštaj Gradske uprave koji je radila Glavana služba za reviziju javnog sektora Republile Srpske. Tvrde da su u Gradskoj upravi prisustne nezakonitosti, a gradonačelnik Ljubiša Petrović im odgovara: vas boli kada se novac vraća narodu, navikli ste da pljačkate narod i građane.

SNSD-ova skupštinska većina, koja nakon održanog referenduma o opozivu gradonačelnika nema legitimitet, navodi da je Gradska uprava dobila negativno revizorsko mišljenje.

Budžetske stavke koje se odnose na tekuće rashode probijene su za više od 10 miliona KM, najviše u oblasti ličnih primanja, kažu oni koji su rušili svaki predlog gradonačelnika o rebalasu budžeta.

“Od propusta koji su konstatovani, neki se odnose na nezakonito zapošljavanje, na javne nabavke, jednostrane izmjene pravilnika i drugih akata za koje nije postojala nadležnost GU da to čini, na nezakonite relokacije u iznosu od oko 8,5 miliona KM, te neprovođenje konkursa za načelnike odjeljenja”, navodi Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović oštro odgovara:

„Današnje zasjedanje bilo je sabiranje gladnih vukova, istih onih koji su Bijeljinu ostavili bez rebalanska budžeta 2023. godine. Time su bez novca htjeli da ostave roditelje, bebe, učenike, studente, socijalne kategorije, poljoprivrednike, preduzetnike, tvrdi Petrović, dodajući da je Grad morao da ide težim putem da to spriječi.

“Namjera im je bila da blokiraju grad time što nisu htjeli da usvoje rebalans budžeta. To smo shvatili odmah nakon neuspajavanja rebalansa, te smo početkom januara krenuli da navedenim kategorijama isplatimo novac i u tome smo uspjeli. 

Njihovi monstruozni pokušaji da blokiraju grad nisu uspjeli jer njih boli kada se novac vraća narodu. Oni su navikli da pljačkaju narod i građane. Za gladne vukove koji su se i danas sabrali na sjednici važi ona naroda poslovica da spremni da promijene dlaku, ali ćud nikada neće promijeniti. To narod mora da zna”, kategoričan je Petrović.

Zbog toga su ovakvi napadi na mene i Gradsku upravu izraz licemjerstva, ističe Petrović.

“Za svaku marku, pa i fening iz gradskog budžet se zna gdje je otišla, kojim kategorijama stanovništa. Da želimo nešto da skrivamo ne bismo na početku mandata ja i saradnici donijeli odluku koju niko nikad nije ranije donio, a to je da je svaka marka koju grad prihoduje na račun vidljiva, kao i da se za svaku marku koju Grad potroši tačno zna gdje je završila jer je to vidljivo na gradskom sajtu”, jasan je Petrović.

To je ogromna razlika u odnosu na neke druga gradove i opštine koje, vjerujem, ne smiju prikazti dnevne transakcije novca”, zaključio je gradonačelnik Bijeljine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor:. rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име