Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić ugostio je do sada nekoliko ruskih zvaničnika u Beogradu, dobivši od svakog od njih punu podršku za ostvarivanje vitalnih interesa Srbije i srpskog naroda, ali nije čak ni otvorio mogućnost da uzvrati istom merom i poseti Rusiju.

’’Gledamo ga ovih dana u dalekoj Okeaniji, gledali smo ga na večeri američkog šefa diplomatije Entonija Blinkena, hoćemo li ga ikada videti u Moskvi gde bi ga sigurno primio ne samo Sergej Lavrov, već i Vladimir Putin lično?“ – upitao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, Đurićev odnos prema Rusiji kao najvažnijem srpskom spoljnopolitičkom i bezbednosnom partneru je krajnje upitan, posebno nakon njegovog mandata na mestu ambasadora u Vašingtonu.

’’Đurić od tada sve više i sve direktnije i otvorenije naglašava potrebu da srpska diplomatija bude okrenuta ka Zapadu. To je bilo i očekivano od nekoga ko je bio član zloglasnog antidržavnog Otpora koji je rušio ne samo Slobodana Miloševića, već i Aleksandra Vučića kao ministra informisanja“ – naglasio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige istakao je predsednika Vučića i premijera Vučevića kao jedine čuvare dobrih odnosa sa Rusijom, ali i upozorio da je takav razvoj situacije nedopustiv.

’’Šta vredi to što njih dvojica urade kada nakon njih nastupi Đurić i mnogi drugi i svojim postupcima to ponište. Đurić neka lepo uzme spisak zemalja koje su glasale protiv rezolucije o Srebrenici u UN i redom ih posećuje, a ne da govori o potrebi da resetujemo odnose sa dirigentima orkestrirane antisrpske kampanje decenijama unazad“ – zaključio je Đurđev.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име