Danas je u Bijeljini održan sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u Skupštini Grada Bijeljina kako bi se dogovorili oko održavanju 29. redovne sjednice Skupštine Grada Bijeljina. Predstavnici Klubova odbornika, dogovorili su se da sjednica bude održana 5. septembra.

„Ono što na početku želim da istaknem jeste da su 22. maja dostavljeni posljednji materijali od strane Gradske uprave koja je predlagač većine tačaka. Ja, kao predsjednik Skupštine, 17. juna sam uputio podsjetnik i Gradskoj upravi i svim predlagačima obrađivačima gdje su navedene tačno po planu i programu rada koje tačke treba da budu razmatrane na ovoj 29. redovanoj sjednici Skupštine Grada. Nismo dobili nikakav materijal, niti povratne informacije od Gradske uprave. Dalje, 1. jula, 31. jula i 28. augusta smo uputili tri urgencije gdje smo ponovno podsjetili na obavezu da se dostave materijali i da se razmatraju te tačke koje su od interesa za naš Grad. Nismo dobili ni odgovore, ni bilo kakve materijale. To je nešto sa čim javnost treba da bude upoznata i što smo naveli u saopštenju od prije par dana“, rekao je predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević.

Kako kaže, predstavnici političkih partija su se dogovorili da se na Dnevnom redu nađu tačke koje su prioritet.

„Prioritet su nam Prijedlog zaključka o dodjeli gradskih priznanja povodom Dana grada za 2024. godinu, imajući u vidu to da je Dan grada 24. septembra i da imamo još dosta aktivnosti koje, nakon usvajanja ovog Zaključka moramo provesti – od izrade tih nagrada i sličnih stvari. To je nešto što moramo završiti od posla. Takođe, tu je naravno Izvod i zapisnik, Odbornička pitanja inicijative, Prijedlozi komisije za izbor i menovanje. Ono što je bio stav svih predstavnika klubova, odbornika i političkih subjekata jeste da Informacija o izvršenoj finansijskoj reviziji Grada Bijeljina za 2023. godinu, s obzirom na to da je ta revizija konačan dokument, javno objavljen, da nema u tom smislu prepreka da se o njemu raspravlja i na najvišem predstavničkom tijelu, da se to nađe na Dnevnom redu uz neke tačke koje su direktno dostavljene Skupštini, kao što je Informacija o stanju elektroenergetike na području Grada i Program proširenja elektroenergetskih kapaciteta, plan i program rada Narodne biblioteke „Filip Višnjić sa 2025. godinu. Dakle, sjednica će biti sa, bar po stanju kako je sada, malo tačaka Dnevnog reda“, objasnio je Đurđević i dodao:

„Stav svih predstavnika klubova odbornika jeste da ove izvještaje, gdje se nisu pojavljivali predlagači, odnosno gdje se nije pojavljivao onaj koji je trebao da podnese izvještaj, da ne uvrštavamo na Dnevni red ponovo. Takođe, ono što sam tražio od svih klubova odbornika, od svih predstavnika odborničkih grupa, jeste da se izjasne po tome – ako se dostave naknadno neki materijali u narednim danima, da li držati novu sjednicu ili ne. Stav svih, koji su bili ovdje danas prisutni, a to je velika većina klubova odbornika političkih subjekata, jeste da novu sjednicu, sa naknadno dostavljenim materijalima, ne držimo, jer je to iz već ranije pomenutih razloga izgubilo svaki smisao i da ti novi materijali sačekaju novi saziv Skupštine Grada koji će biti u narednih mjeseci ili dva“, istakao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, ovo je vjerovatno posljednja redovna sjednica u ovom sazivu. Takođe, dali su i prostor, u toku današnjeg dana, da mogu da dostave materijali koji bi se razmatrali na 29. redovnoj sjednici Skupštine Grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.clom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име