Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima ovogodišnja ljetnja turistička sezona počela je nešto ranije u odnosu na ranije godine.

Turistička agencija „Semberija transport“ već u maju je put mora ispratila svoje prve putnike. Turistički radnici ove bijeljinske agencije su za ljeto 2024. godine pripremili bogatu ponudu sa velikim brojem destinacija i različitim aranžmanima – dostupnim za svaki džep.

-Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, mogu reći da smo prezadovoljni ostvarenim rezultatima. I što se tiče ljetovanja i što se tiče jednodnevnih izleta na destinacije u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj. Rezultate koje smo predvidjeli našim planom za ljeto 2024. godine smo i nadmašili a očekujemo da ćemo do kraja sezone nastaviti istim tempom. Nakon pandemije korona virusa ovo je definitivno najuspješnija turistička sezona. Uz našu dobru pripremu za sezonu i zainteresovanost naših građana, sve je teklo bez ikakvih problema – ili da kažem da su nam najveći problem predstavljale uobičajene gužve na graničnim prelazima. Što se tiče trajanja ljetnje turističke sezone, naše razervacije sa poslovnim partnerima važe, odnosno naši autobusi voziće do 21. septembra. Tako je predviđeno i u našem već pomenutom planu. Imajući u vidu prognoze meteorologa očekujemo da će ljubitelji mora uživati i u septembru. Visoke temperature su glavni razlog zbog kojeg ljudi, tražeći osvježenje, posjećuju turističke destinacije koje se nalaze na obalama mora, jezera ili rijeka“, izjavila je za „Semberija info“ turistički agent Dobrila Lazić iz Turističke agencije „Semberija transport“.

Specifičnost djelovanja ove turističke agencije jeste povezanost sa transportnim preduzećem „Semberija transport“. Iz tog razloga najveći broj turističkih aranžmana ove agencije direktno je naslonjen na usluge prevoza njihove matične kompanije. 

-Želimo da našim autobusima prevezemo naše građane do željenih turističkih destinacija“, potvrdili su nam u Turističkoj agenciji „Semberija transport“.

Najviše interesovanja ovog ljeta građani su pokazali za redovne linije ka crnogorskom primorju: Budva, Tivat i Herceg Novi (polazak: ponedjeljkom, srijedom i petkom), kao i posjete Paraliji, na grčkoj obali Egejskog mora. 

Pored ovih aranžmana, oni sa dubljim džepom koristili su usluge Turističke agencije „Semberija transport“ kako bi avionskim prevozom putovali i na udaljenije destinacije naše planete.

-Odmah po završetku ljetnje sezone, mi se vraćamo našoj dobroj, staroj, provjerenoj praksi putovanja po Evropi. Računamo da određeni broj naših građana iz najrazličitijih razloga nije tokom ljeta uspio otići na more, pa smo zato ostavili mogućnost da i u ovom ljetno-jesenskom periodu iskoriste dan ili dva i posjete Pulu, Rovinj, Trst ili Dubrovnik. To su destinacije na koje turiste vozimo najčešće na jednodnevne izlete sa mogućnošću (zavisno od vremenskih uslova) kupanja. U ovom periodu biće aktivna mogućnost posjete italijanskim gradovima (Toskana, Venevija, Firenca…) sa opcijom jednog, dva ili tri noćenja“, najavila je Dobrila Lazić.

Uporedo sa ljetnjom sezonom u ovoj turisičkoj agenciji pripremaju aranžmanje za kasnu jesen i zimu. Za ovaj period je karakterističan veliki broj jednodnevnih izleta prema gradovima i destinacijama u unutrašnjosti kontinenta i uglavnom se radi o standardnim turističkim paketima. Unutar BiH veliku pažnju privlače izleti do Mostara, zatim Sarajeva, Doline piramida u Visokom, Jajca i vodopada Plive, Banjaluke, dok su u zemljama okruženja interesantne posjete Temišvaru, Sofiji, Novom Sadu, Segedinu, Beču, Budimpešti, Gracu… uz neizostavne posjete pravoslavnim manastirima u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. 

Zimska sezona će se početi promovisati u oktobru, pri čemu Turistička agencija „Semberija transport“ ne nudi aranžmane zimovanja kao pandan ljetnjim aranžmanima. Zimski period je prilično specifičan u odnosu na ljetnji, objasnili su nam, jer mnogo manje ljudi ide na zimovanje u odnosu na more. Iz tog razloga u ovoj turističkoj agenciji izlaze u susret pojedinačnim željama svima onima koji žele neki broj dana provesti, najčešće na planini. Međutim, to ne znači da ova agencija ne radi i tokom zime! Tokom novembra i decembra svake godine aktivni su aranžmani (jednodnevni, dvodnevni i trodnevni) prema evropskim gradovima (Budimpešta, Beč, Grac, Temišvar…)

Ljetnja sezona se isplanira sedam mjeseci ranije

Posao pripremanja ljetnje turističke sezone završava se šest do sedam mjeseci prije početka iste. Kada su u pitanju jednodnevni izleti pripreme moraju biti završene nešto kasnije, tri do četiri mjeseca prije početka sezone dok višednevni paketi ljetovanja na moru moraju biti završeni u novembru prethodne godine. Kada je plan za ljetnju sezonu pripremljen, turistička agencija već od januara počinje sa tzv. ranim bukingom, odnosno promovisanjem svoje ponude i rezervacijama aranžmana i termina. U Turističkoj agenciji „Semberija transport“ radi se o ustaljenom, uhodanom poslu gdje je najvažnija saradnja turističke agencije i sektora saobraćaja gdje se dogovara šta i kada se može ponuditi građanima.

Ovog ljeta putuju svi

-Kada je u pitanju ljetnja sezona 2024. godine mogu sa zadovoljstvom istaći da su putovale praktično sve generacije. Putovali su mladi, baš su često putovali i oni srednjoškolskog uzrasta i oni nešto zreliji. Na ljetovanja u Crnu Goru i Grčku putovali su podjednako muškarci i žene. Međutim, kada su u pitanju jednodnevne, uglavnom šoping ture po evropskim gradovima u bližem okruženju, onda 90 posto putnika čine žene. Polovina naših putnika dolazi sa područja Bijeljine a druga polovina sa područja Brčkog, Zvornika, Vlasenice, Bratunca kao i iz Loznice, koji na GP Šepak pređu u BiH i tu sačekaju naše autobuse“,  potvrdila je za ,,Semberija info’’Dobrila Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име