Milan Dakić, v.d. direktora JP „Putevi Republike Srpske“ bio je gost emisije „Oko u Oko“ i ovom prilikom je pričao o najvažnijim projektima koje će raditi ove kalendarske godine na putnoj infrastrukturi u Republici Srpskoj. Između ostalog Dakić je prezentovao projekte koji se odnose i na Bijeljinu.

Rehabilitacija putnog pravca Bijeljina-Vršani

„Što se tiče Bijeljine, „Putevi“ su uveli u radove Fortis grupu na rehabilitaciji Bijeljina-Vršani. To je dionica puta koja je jako optrećena sada u proteklih godinu dana, jer velike količine uglja koje dolaze iz Krajine, prolazi kroz Semberiju i idu u pravcu najvećim dijelom Pavlovića mosta i taj pravac, kad je u pitanju Bijeljina-Brčko.

U stvari naša nadležnost je putni pravac  Bijeljina-Vršani, je projektovan da se završi u narednih 18 mjeseci i mi smo već krenuli što stiče radova. Radovi koštaju nekih 9.400.000 KM sa PDV-om.

Planirano je da se čitava rehabilitacija uradi u tih 18 mjeseci, velikim dijelom onoliko koliko nam dozvoli rad na terenu, da taj dio putnog pravca nešto i malo proširimo. Svaku rehabilitaciju u svakom dijelu Republike Srpske koristimo uvijek za presvlačenje, ustvari za skidanje ovog habajućeg sloja, za preslačenje i u mogućnostima nekog i proširenja“, rekao je Dakić.

Kako kaže, to je jedan od najvećih projekata JP „Putevi Republike Srpske“ u Bijeljini u ovoj godini – 9.400.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име