U Sarajevu se održava konferencija pod nazivom „Zelene parlamentarne grupe i proces dekarbonizacije na Zapadnom Balkanu“ koju organizuje Zeleni klub zajedno sa Sarajevo film festivalom, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Njemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Prema riječima Želimira Neškovića, potpredsjednika Zelenog kluba u BiH ovom skupu prisustvuju, između ostalih, i članovi skupština i zelenih parlamentarnih grupa iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i BiH.

„Glavne teme će biti dekarbonizacija, energetska tranzicija i urbana mobilnost, kao i posljedice klimatskih promjena i potreba podizanja svijesti o zaštiti životne sredine. Konferencija je i poseban vid podrške Sarajevo Film Festivalu kao jednom od najvećih kulturnih događaja u regionu“, saopštio je Nešković.

On se na marginama konferencije sastao sa poslanikom u Skupštini Srbije Tomislavom Jankovićem iz Srpske napredne stranka i Dejanom Đurovićem šefom poslaničkog kluba Nove srpske demokratije u Skupštini Crne Gore.

Nešković će u četvrtak, zajedno sa direktorom Sarajevo film festivala Jovanom Marjanovićem i ambasadorom Njemačke u BiH Tomasom Fičenom uručiti nagrade pobjednicima u više kategorija na navedenoj filmskoj smotri.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име