Finalnim utakmicama spuštena je zavjesa na ovogodišnji osmi po redu rukometni turnir „Bijeljina Handball Cup“ koji je okupio više od 1.700 učesnika. Najviše uspjeha kod dječaka imali su rukometaši domaće Bijeljine koji su osvojili tri prva mjesta. Isti učinak kod djevojaka imale su rukometašice Crvene zvezde iz Beograda.
Semberci su u kategoriji dječaka rođenih 2007. godine  u meču odluke savladali francusku ekipu ASSAU sa 19:17. Velika borba se vodila u ovom duelu u kojem su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Sredinom drugog poluvremena Semberci su zaigrali nešto bolje, posebno Mehmedović, Pepić i Vejnović, te su na kraju došli do trijumfa. Dječaci rođeni 2009. godine su bez poraza došli do trona, a presudan je bio meč protiv Partizana kojeg su dobili 16:14. Treće zlato uzela je generacija 2010. godište nakon trijumfa u duelu sa Kotor Varošom 22:18.
Kod dječaka rođenih 2011. godine do pobjedničkog pehara došla je ekipa Ivan iz Mikanovaca koja je u posljednjem meču savladala Konjuh 9:3.
U kategoriji dječaka rođenih 2008. godine slavila je ekipa Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja je u finalu dominantno nadigrala Partizan iz Beograda i slavila sa 24:17. Kod dječaka rođenih 2012. godine slavlila je ekipa Zastavne iz Ukrajine, koja je pobijedila Đurđenovac sa 15:9.
Rukometašice Crvene zvezde su najuzbudljiviji meč odigrali protiv Krivaje u kategoriji djevojaka rođenih 2011. godine. Ekipa iz Zavidovića vodila je 8:4 i 11:9, ali su crveno-bijele preokrenule i na kraju slavile sa 15:13. U 2008. godištu ekipa Crvene zvezde 2 pobijedila je Zrinjski sa 23:21, dok je u 2010. godištu nadigrana Zeta sa 21:15.

Derventa je trijumfovala u 2006. godištu iako je Zeta u regularnom vremena pobijedila 16:11. Iz Dervente su se žalili na nastup jedne igračice iz ekipe iz Golubovaca koja je bila 2005. godište, te su na kraju meč dobile službenim rezultatom.
U najmlađoj kategoriji 2012. godište u finalu smo gledali crnogorski derbi, a slavila je ekipa Zete, koja je pobijedila Nikšić rezultatom 5:2.

Uspješan organizator osmog Bijeljina handball cupa bio je Rukometni klub Bijeljina na čelu sa Bogdanom Rankićem i Obrenkom Miljkovićem. Svi učesnici su bili prezadovoljni organizacijom, a ambasador turnira proslavljeni rukometaš Nedeljko Jovanović imao je poruku za mlade rukometašice i rukometaše.

– Drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju, stvarno sam presrećan da vas vidim ovoliko iz zemalja bivše Jugoslavije i cijele Evrope. Želim da uživate, da se družite, upoznajete i da igrate. Vašim igrama i borbom pokazali ste da su velike stvari pred vama. Vidimo se naredne godine u Bijeljini, poručio je Jovanović. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име