Ana Viktorija Espinjo de Santjago, rođena 30. januara 1999. godine, nedavno je diplomirala pravo na Univerzitetu u Zakatekasu u Meksiku, postavši prva osoba sa Daunovim sindromom na svijetu koja je ostvarila ovaj značajan akademski uspjeh.

ana je prvi advokat sa daunovim sindromom
FOTO: NTR TV / YOUTUBE/SCREESNHOR

Lična pobjeda, ali i inspiracija drugima

Međutim, njena akademska dostignuća nisu samo lična pobjeda, već i inspiracija za mnoge druge osobe slične njoj.

Nakon završene srednje škole putem onlajn programa, Ana Viktorija (25) je nastavila sa svojim obrazovanjem i strašću za pravom, iako je nailazila na teškoće u tradicionalnom obrazovnom sistemu. Njeno zalaganje i rad, uz podršku posvećenog profesora, omogućili su joj da postane advokat nakon pet godina truda, piše Blic.

Pored pravne karijere, Ana Viktorija je aktivna u zakonodavnim forumima gdje je dijelila svoju priču i dodatno produbila svoje razumijevanje pravne profesije. Njena želja da se zalaže za osobe sa sličnim uslovima vodi je ka cilju da uđe u politiku i postane kongresmenka, sa fokusom na borbu protiv diskriminacije. Njen angažman u zakonodavnim inicijativama već je nagoveštaj njene posvećenosti ovom cilju.

Pravnica, ali i umjetnica

Ana Viktorija je takođe poznata kao umjetnica. Njeni radovi, koji su izloženi na značajnim mjestima, uključujući Kongres Unije u Meksiko Sitiju, odražavaju njen jedinstveni umetnički izraz. Njena kolekcija “Desde mi cielo” (“Sa mog neba”) daje uvid u njenu kreativnost i perspektivu.

Njen uspjeh je privukao pažnju međunarodnih fondacija iz Španije, Perua i Čilea, koje su zainteresovane za saradnju sa njom na inicijativama za podršku osobama sa invaliditetom. Pored toga, Ana Viktorija je dobila ponudu za posao iz inostranstva, što dodatno oslikava njen globalni uticaj.

Putovanje Ane Viktorije Espino de Santjago ne samo da je razbilo barijere, već je i redefinisalo ono što je moguće, postajući izvor inspiracije za sve koji teže da prevaziđu svoje izazove i ostvare svoje snove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име