Za samo četiri godine Gradska uprava Bijeljina raspisala je pet konkursa za prijem pripravnika, što nije mali broj, ako uzmemo u obzir da su u periodu od 2010. do 2020. realizovana samo tri konkursa, istakla je Jelena Aleksić, šef Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima, gostujući u Jutarnjem programu BN TV, dodajući, da je preko 40 mladih ljudi, na taj način, dobilo priliku za zaposlenje.

“Ti mladi ljudi će na taj način ostati ovdje. Zbog toga im moramo pružiti priliku, kako bi mogli obezbijediti sigurnu egzistenciju za sebe i svoju porodicu”, naglašavaju iz Gradskog odsjeka za upravljanje ljudskim resursima.

“Provodi se konkursna procedura, raspisuje se Javni konkurs, a pripravnici se primaju isključivo na osnovu bodovanja konkursne komisije.

Kandidati za pripravnički staž u Gradskoj upravi grada Bijeljina primaju bez ikakvih veza i protekcija. Konkursna komisija nakon okončane procedure dostavlja prijedlog odluke gradonačelniku, dostavi mu rang listu, te gradonačelnik isključivo na osnovu toga donosi odluku”, objašnjava Jelena Aleksić, šef Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima.

“Pored pripravnika mi smo zaposlili i dosta samohranih majki, mnogo lica sa invaliditetom, te mnogo djece poginulih boraca. Među njima su i lica koja su deset i više godina bili na Birou za zapošljavanje, odnosno, bili su u aktivnoj potrazi za poslom, ali bezuspješno, jer nisu bili podobni”, tvrdi Aleksićeva.

Problem djece poginulih boraca, ne može biti samo problem jedne lokalne zajednice, već se to mora rješavati na državnom nivou, ističu iz Gradskog odsjeka za upravljanje ljudskim resursima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име