Dana 14.08.2024. godine u okviru školskog dvorišta JU OŠ „Meša Selimović“ Janja, a u sklopu Projekta „MOJA prva PRILIKA“ zvanično je otvoreno za korištenje inkluzivno igralište za djecu sa i bez poteškoća u razvoju, sa ciljem obezbjeđenja savremenog, sveobuhvatnog, inkluzivnog igrališta koje je izgrađeno po najvišim standardima i koje će biti dostupno za SVU djecu iz Janje i okoline.

U okviru istog Projekta, Škola je dobila značajnu količinu potrebnih didaktičkih sredstava, sa ciljem unapređenja kvaliteta izođenja inkluzivne nastave i nastave u posebnim odjeljenjima.

Osnovni cilj Projekta „MOJA prva PRILIKA“ je unapređenje kvaliteta osnovnog inkluzivnog obrazovanja i stvaranje jednakih uslova za psihosocijalni razvoj djece kroz koordinisanu brigu i multisektorsku saradnju. Implementacija projekta direktno doprinosi unapređenju kvaliteta inkluzivnog nastavnog procesa, sa fokusom na djecu sa poteškoćama u razvoju u pomenutim ustanovama.

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je koordinator projekta za Bijeljinu, te pored ovog projekta koordinira i realizaciju projekta „Šansa za IT početak“ u oviru istog programa, dok je Centar za socijalni rad partner na ovom projektu.

Projekat „MOJA prva PRILIKA“ se sprovodi u sklopu programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini (SDG2BiH)” kojeg finansira Vlada 🇸🇪i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju Kancelarije rezidentne koordinatorice UN-a.

UKUPNA VRIJEDNOST INKLUZIVNOG IGRALIŠTA: 36.468,90 KM (Donacija: 26.710,00 KM; Grad: 9.758,90 KM), A DIDAKTIČKOG MATERIJALA: 5.844,15 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име