Oko 130 mališana sa područja Semberije jutros je otputovalo na Taru, uz saglasnost i realizaciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će provesti nekoliko dana u prirodi, izlovani od sredstava savremene tehnologije, a u saradnji sa agencijama Happy Travel i Dinamic turs. 

Dekan Pedagoškog fakulteta, Dalibor Stević, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini da je „Avantura kamp“ postao već uobičajni kamp koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj mališana.

„Drago mi je da se povećava broj djece, prepoznato je nastojanje fakulteta, profesora i asistenata da djeci obezbjede kvalitetan boravak u prirodi tokom ljetnog i zimskog raspusta. Djeca imaju mnogo aktivnosti koje su prije svega i edukativnog i vaspitnog karaktera, ali i zabavnog. Interesantno je što djeca žele da rade, ali i uživaju u tim aktivnostima, jer je riječ o osamostaljivanju djece, aktivnosti koje su na čistom vazduhu, na velikoj nadmorskoj visini. Svaka aktivnost koju sa djecom sprovode profesori i asistenti fakulteta, jednostavno koriste svakom djetetu, kako za stvaranje zdravih navika, tako i za stvaranje radnih navika, ali isto tako i za jačanje organizma uopšte. Pored toga, to su sve aktivnosti koje su vezane prije svega za sportove, zatim aktivnosti koje su vezane za tradiciju, folklor, ples, umjetnost, glumu, recitacije, zatim aktivnosti iz domaćinstva gdje djeca uče kako da spremaju svoje sobe do učestvovanja u serviranju obroka pa čak i u pripremanju određenih obroka“, naveo je Stević.

Pored navedenih aktivnosti, mališani uče i vrlo interesantne stvari koje su korisne svakom djetetu, kao što je obuka plivanja, ronjenja, kao i mnogo motoričkih poligona za razvoj opšteg stanja motorike djece.

„Poseban aspekt poklanjamo njihovom rastu i razvoju i na svakom kampu radimo testiranje njihovih antropoloških karakteristika, svako dijete je istestirano na kampu i svaki roditelj će nakon kampa imati  priliku da vidi u kakvom stanju je njihovo dijete  i naravno sa preporukama šta dalje, u kom smjeru treba raditi sa djetetom. Jedan sveobuhvatan pristup koji imamo sigurno rezultira time da djeca koja jednom dođu na kamp. Roditelji i djeca su zadovoljni svima aktivnostima i boravkom u prirodi“, rekao je Stević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име