Gio Journal stavio je slavnog srpskog tenisera Novaka Đokovića na naslovnu stranu novog broja, a u tekstu su se posebno osvrnuli na fondaciju koju on vodi sa suprugom Jelenom.

Njegova strast, njegova posvećenost, inspirisale su milione širom planete da urade više nego što su dosad.

– Od osvajanja rekordnih 24 Grend Slem titula do osvajanja zlatne medalje na Olimpijadi, sva dostignuća su ništa drugo do čudesna. On nije samo moj heroj, već je heroj za čovječanstvo – napisao je autor teksta i fotografija Džon Ruso.

Vjera je najuniverzalnija riječ za mene, više nego nada. Da bi neko ostvario svoje snove, mora zaista da vjeruje u njih – naveo je Novak Đoković.

Fonaciju Novak Đoković smo osnovali 2007. godine sa jednim ciljem, da pomognemo. 2012. godine smo usmjerili naše napore u razvoj u ranom detinjstvu i edukaciju.

Prešli smo veliki put. Kad smo počeli rad sa Fondacijom, svako drugo dijete u Srbiji je išlo u predškolsko. U ruralnim dijelovima zemlje situacija je bila – jedno u četvoro djece. Pomogli smo više od 50 hiljada djece kroz naše programe i projekte.

Radili smo sa više od 2.200 učitelja, podržali 8.000 roditelja, sagradili 11 igrališta i otvorili 52 predškolske ustanove širom Srbije. Sve to je bilo moguće zbog velikodušnosti više od 200 organizacija i 5.000 individualnih donora iz 75 zemalja koji dijele naša uvjerenja.

Zajedno smo investirali preko 15 miliona dolara trudeći se da poboljšamo živote čitavih zajednica, podržavajući ih da ostanu u svojim gradovima i planiraju budućnost u njima. Cilj nam je da do 2030. godine više od 90 posto djece ide u predškolsko – istakla je Jelena u tekstu koji je objavio pomenut medij, piše Gio Journal.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име