Saopštenje za javnost OO SP Ugljevik prenosimo u cjelosti:

Petar Radovanović i Vujo Marković, odbornici u SO Ugljevik su pokrenuli inicijativu za održavanje sjednice SO Ugljevik povodom gomilanja problema sa kojima se suočavaju stanovnici Opštine Ugljevik, loše vodosnabdijevanje, finansijsko stanje Opštine i dug opštine koji po našim saznanjima po svim osnovama iznosi preko 20 miliona KM koji je nastao nesavjesnim rukovođenjem Opštinom baziran na ličnim interesima pojedinaca.    

Imajući u vidu da je posljednja redovna sjednica SO Ugljevik održana 29. marta 2024. godine te da je programom rada SO za tekuću godinu predviđeno da skupština treba da razmatra sljedeća pitanja i odluke, a koja zbog neredovnog zasijedanja lokalnog parlamenta nisu razmotrena, a to su:                      

-Izvještajii godišnji obračuni Agencije za razvoj Malih i srednjih preduzeća, JU Centar za kulturu Filip Višnjić, JZU Dom Zdravlja Ugljevik idr.;          

-Informacija o radu narodne biblioteke Ugljevik;        

-Izvještaj o radu Načelnika Opštine;                               

-Izvještaj o izvršenju budžeta za  2023. godinu;                        

-Izvještaj o realizaciji dodijeljenih stipendija i donošenje odluka o dodjeli stipendija za naredni period.        

Imajući u vidu da su programom rada SO Ugljevik za 2024. godinu predviđene razmatranje 43 tematske tačke, a da je do današnjeg dana realizovano samo 7 tematskih tačaka, te da nije razmotreno i doneseno 36 tačaka i odluka pozivamo predsjednika SO Ugljevik Zorana Lazića da poštuje poslovnik i da hitno provede proceduru sazivanja i zakazivanje sjednice Skupštine Opštine kako bismo razmotrili, donijeli odluke  i pronašli rjesenja za nagomilane probleme sa kojima se Ugljevičani svakodnevno suočavaju istakao je Vujo Marković predsjednik OO SP i odbornik u SO Ugljevik.           

Na pitanje o motivima raskida lokalne  koalicije SDS-SNSD u Ugljeviku, Marković ističe da za izlazak  SNSD iz lokalne vlasti  postoje dvije hipoteze,  od kojih će u narednom periodu jedna biti potvrđena, a to su:                                               

  1. Da je ugljevički SNSD zaista uvidio da Opština Ugljevik na čelu sa Vasilijem Perićem loše funkcioniše i da zbog toga ne žele učešće u koaliciji sa SDS, na šta mi iz SP konstantno ukazujemo.
  2. Druga hipoteza je da izlazak iz lokalne vlasti ugljevičkog SNSD ima kozmetičku pozadinu , a to je da rukovodstvo lokalnog SNSD -a osjeća da je ukaljan  zbog učešća u vlasti sa SDS-om i da zbog toga vidno gubi podršku birača te zbog toga se želi oprati obraz i povratiti poljuljani rejting.              
  3. Stoga pozivam rukovodstvo lokalnog SNSD- a da zajedno sa strankama iz republičke koalicije formira skupštinsku većinu što bi bio krupan korak u promjeni političkog ambienta u Ugljeviku, a da se većina u SO Ugljevik formira najdalje do 20. avgusta. U tom slučaju ću pozdraviti izlazak lokalnog SNSD iz opštinske vlasti.
  4. Ukoliko se ne formira skupštinska većina koju bi činile stranke republičke koalicije, a da i dalje predsjednik SO, podpredsjednik SO, načelnici odjeljenja i direktori u lokalnim preduzećima iz SNSD ostanu u foteljama i ne podnesu ostavke, u tom slučaju mislim da je izlazak SNSD i raskid saradnje sa SDS neiskren i da predstavlja obmanu javnosti.
  5. Zbog toga, pozivam OO SNSD Ugljevik da se vrate koalicionom sporazumu o zajedničkom djelovanju u SO Ugljevik ,koji su potpisali u januaru 2021. godine , sa DEMOS, NPS I SP, koji su potpisali svi odbornici iz navedenih stranaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име