Udruženje pčelara „Semberija“ iz Bijeljine danas je posjetilo Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, odnosno, mališane koji koriste usluge Centra.

Kako je rekao Dragan Božić, sekretar udruženja pčelara „Semberija“ iz Bijeljine, udruženje pčelara „Semberija“ već duže vrijeme planira da obiđe ustanovu koja se bavi osobama koje su na neki način marginalizovane.

„Ovaj put smo odlučili da to bude udruženje djece sa smetanjama u razvoju koje djeluju ovdje u okviru našeg Centra za socijalni rad. Održali smo jedan sastanak sa svim pčelarima i dogovorili se da prikupimo ono što mi imamo, dakle da prikupimo izvjesne količine meda koje ćemo sad djeci podijeliti. To se ne može mjeriti cijenom, nego vrijednošću. Tu je utkana ljubav i pčela i pčelara koji su donirali taj med“, rekao je Božić, te dodao da na ovaj način samo žele poručiti roditeljima djece i djeci da postoje ljudi koji misle o njima.

Udruženje pčelara „Semberija“ ovakvim gestom pokazalo je da prava vrijednost nije u novcu, nego u pažnji i izražavanju ljubavi. Najslađim medom iz Semberije, udruženje pčelara danas je izazvalo u najslađe osmijehe u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име