Pantelinski vašar, koji se decenijama organizuje povodom slave grada, Svetog Pantelejmona, nadaleko je poznat po bogatom sadržaju za sve generacije. Trodnevno trajanje vašara, na platou Agrotržnog centra ,,Knez Ivo od Semberije”, organizuje AD ,,Grad”, a s obzirom na izuzetnu posjećenost žitelja iz Semberije, dijaspore, ali i iz drugih gradova regiona, posebna pažnja se usmjerava na preduzimanje bezbjednosnih mjera.

Kako je za portal ,,Semberija info’’ naglasio samostalni stručni saradnik za Odnose s javnošću u ovom preduzeću, Vasko Todić, ,,Agrotržni centar tokom vašara postaje mjesto okupljanja širokih narodnih masa, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu, starosnu pripadnost, ali i bez limita u stepenu kulture, obrazovanja svih učesnika, na njihovo zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo organizatora”.

-Akcenat nam je na bezbjednosti, kako bi sve proteklo u najboljem redu i da svi budu bezbjedni na ovom multipopularnom događaju za naše prilike. Kao i prethodnih godina, pažnja je posebno usmjerena na ispravnost i sigurnost ringišpila, popularne ,,balerine”, autodromova, ,,zida smrti”, trambolina i drugih sadržaja za djecu”, rekao je Todić i dodao da ove godine imaju veći broj zainteresovanih izlagača i ponuđača u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme.

-Brojni su zabavni i zanimljivi sadržaji koji se organizuju za najmlađe posjetioce. Naravno, neizostavna je i bogata ugostiteljska ponuda, a ove godine će posjetioce, zahvaljujući izlagačima, muzičkim nastupima zabavljati Ljuba Aličić i Vesna Vukelić Vendi. S obzirom da je ovo, slobodno mogu reći, mega događaj u Semberiji, brojni Semberci koji žive u inostranstvu, godišnje odmore planiraju upravo u vrijeme Pantelinskog vašara. Djeca su odrastala i stasavala uz Pantelinski vašar, što je doprinijelo da je ,,mega popularan”. Jednostavno, to je tradicija, nešto što se prenosi sa koljena na koljeno, bez obzira što stasavaju, kako to u pjesmi reče Đorđe Balašević, ,,neki novi klinci”. Vremena se mijenjaju, godine prolaze, ali Pantelinski vašar je jednom godišnje tu, za sve generacije”, rekao je za ,,Semberija info“ Todić i dodao da je Pantelino vrijeme za zabavu, vrijeme za podsjećanje na dane djetinjstva, vrijeme za najmlađe, da uče šta je tradicija i kako da je njeguju, ali i za održavanje i njegovanje odnosa uže i šire porodice.

-Što je za Brazilce karneval u Rio de Žaneiru, to je za Semberce Pantelinski vašar. Kad pominjem važnost karnevala u Riu, ne mogu, a da ne pomenem brazilskog fudbalera Edmunda, koji je, svojevremeno, zbog karnevala, izostao sa važne utakmice za trofej. Naravno, to je unaprijed bilo precizirano ugovorom sa fudbalskim klubom Fiorentina. E, to je slučaj i sa Pantelinskim vašarom, jer brojni građani dolaze iz inostranstva kako bi uživali u šarolikosti ponude, odrasli da se podsjete na dane odrastanja, a da njihova djeca dožive sve čari vašara. To zadovoljstvo sam i sam imao, jer sam kao dijete, za Pantelinski vašar dobio novac od starijih članova familije, te sam kupio sat na kom je uvijek isto vrijeme, ali sam svima pokazivao sat sa vašara, kao i ,,željezni” lančić, a to su, zaista, posebne uspomene”, rekao je za ,,Semberija info’’ Vasko Todić i stilski dodao:,,I da je sreće da je jedina puška na svijetu, čiji se pucanj čuje, ona s vašarske streljane, kad se za pogodak dobije cvijet od žice i ženske čarape, namirisan dezodoransom ili privjesak”.

Todić je u ime AD ,,Grad”, svim građanima poželio da im i ovogodišnji Pantelinski vašar ostane u lijepom sjećanju. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име