Danas u 14:00 časova u glavnoj zgradi Gradske uprave u Skupštinskoj sali trebalo je da bude obavljen postupak dodjele mjesta u biračkim odborima političkim subjektima koji imaju pravo učešća u istom, odnosno, postupak žrijeba. Međutim, postupak žrijebanja je otkazan.

Dijana Savić Božić, predsjednik GIK Bijeljina istakla je da je datum za žrijebanje zakazan još prije 15 dana, te da je zakupljena skupštinska sala, koja danas u dogovoreno vrijeme nije bila dostupna.

„Ovdje danas ne možemo ući, jer Gradonačelnik ima sastanak baš u toj sali, te samim tim ne možemo održati žrijebanje političkih subjekata. O ovom će biti obavještena CIK koja će donijeti konačnu odluku da li mi uopšte možemo ovakvu stvar odlagati, odnosno, da li možemo završiti žrijebanje. O tome će biti obavješteni politički subjekti“, rekla je Savić Božić, te dodala da se izvinjava svim političkim subjektima i medijima koji su danas izdvojili svoje vrijeme da bi prisustvovali žrijebanju.

S obzirom da je danas posljednji dan za žrijebanje, GIK pokušaće da pronađe termin i salu kako bi se procedura ispoštovala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име