Dragan Vilotić Gagi, značajan fudbaler generacije Proletera iz šezdesetih godina dvadesetog vijeka, počinje svoju priču Vladan Simeunović istoričar FK “Proleter“ Dvorovi.

Dragan Gagi Vilotić (1941-2019.)

-Fudbalska magija ga je privukla kao vrlo mladog dječaka a onda je stasao u seniorskog igrača u generaciji Neđe Panića, Bobana Savića, Borije Perića i drugih. Igrao je zadnjeg igrača u odbrani i bio vrlo pouzdan i siguran igrač koji je u Proleteru odigrao nekoliko stotina utakmica, kaže Simeunović.

Simeunović posebno ističe da je Gagija životni put odveo iz Dvorova kao vrlo mladog u Australiju gdje je proveo dio svog života ali se vratio u svoje Dvorove te i da dolazi u sukob sa državnom politikom zbog čega je izvjesno vrijeme bio “izolovan“.

-Međutim, ništa ga nije pokolebalo pa se ponovo vraća u sportskim život Proletera u veteranima, povremeno kao trener mlađih kategorija, Upravi kluba  i to sve dok ga teška bolest nije odvojila od društva, nastavio je Simeunović.

Njegovi sinovi, Nedeljko-Nešo  i Cvijetin-Cicko Vilotić su takođe krenuli očevim stopama pa su igrali fudbal u mlađim kategorijama a kasnije i u seniorima Proletera i Tifoza 92.

Cicko je jedno vrijeme bio i trener mlađih kategorija u klubu, te se i za njih vezuje da uvijek pomažu i podržavaju rad i takmičenje Proletera iz Dvorova.

-Za ostvarene uspjehe u istoriji kluba, Dragan Vilotić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“, napominje istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dragan je umro 2019. godine i sahranjen je na groblju u Dvorovima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име