Povratnik u premijerligaško društvo bijeljinski Radnik utakmicom prvog kola, koja se igra u subotu od 18.45 časova u Gabeli protiv GOŠK-a, vraća se na premijerligašku scenu.

Šampiona Republike Srpske čeka izuzetno teška sezona na kraju koje dolazi do reorganizacije takmičenja, što praktično znači da će iz elite ispasti ne dva, već četiri kluba. Tih izazova je svjestan i šef stručnog štaba Bijeljinaca Velibor Đurić, koji je u najavi susreta u Hercegovini izjavio da će njegova ekipa ići iz utakmice u utakmicu i da je tokom duge sezone važan svaki gol i svaki bod u borbi za opstanak, što je, svakako, prioritetan cilj Radnika.

Izuzetno cijenim i poštujem GOŠK, koji je prošle sezone upsio da osigura opstanak, ali smatram da je njegova ekipa negdje u rangu sa našom i da nismo bez šansi na ovom gostovanju. Imali su dosta promjena u igračkom kadru, ali su ekipa sa kojom se možemo ravnopravno nositi – poručio je optimistički Velibor Đurić, a potom je dodao:

Na put nije krenuo Filip Antonijević, koji se povrijedio na jednom od posljednjih treninga, a kao što je poznato, nešto ranije smo ostali bez Nebojše Gavrića, koji je u generalnoj provjeri protiv dobojske Sloge zaradio prelom vilice. To je za nas veliki hendikep, jer je Gavrić bio pravi vođa, ali i veliki stimulator za sve saigrače ne samo na terenu, već i van njega. On će biti van terena najmanje dva mjeseca, međutim, šta da se radi.

Đurić se potom osvrnuo na prelazni rok svoje ekipe. Klub je napustilo devet fudbalera, a došlo čak 11.

Neki od njih su stigli u samoj završnici priprema i sve je to trebalo uskladiti. Neki još nisu ni u pravoj formi, tako da vjerujem da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji i jači što se tiče samog terena. Međutim, sada je najvažnije da u duelu protiv GOŠK-a, što skuplje prodamo kožu. Da li će to biti dovoljno za osvajanje bod(ov)a, ostaje da se vidi. Najvažnije je da svi igrači tokom svih 90 minuta budu maksimalno fokusirani na teren, a vjerujem da će takva igra dati i rezultat – rekao je na kraju Velibor Đurić, strateg bijeljinskog premijerligaša.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име