U prostorijama firme, „Elektro Bijeljina“ je sa prijateljima, saradnicima i kolegama proslavila krsnu slavu Ilindan. 

„Danas je svečan dan i ja neću mnogo pričati o statistikama i brojkama. Izuzetno mi je drago što danas proslavljamo našeg sveca, zaštitnika Svetoga proroka Iliju, drago mi je da mogu da kažem da ovu godinu, iako izazovnu, naša ustanova i preduzeće dočekuje veoma stabilno. Iako je bila izazovna godina, mi smo uspjeli da u ovoj godini uradimo velike stvari. Do sada smo imali osam miliona maraka investicija u rekonstrukciju elektromreže, u sanaciju i u izgradnju novih objekata. Imali smo priliku ove godine da vidimo kako izgleda kada elektrodistributivni sistem padne u cijelom regionu. To su veliki izazovi, ali s tim u vezi, mi kao Elektro Bijeljina ćemo uložiti do kraja godine mnogo resursa da izgradimo 30 novih trafostanica i dalekovoda, a sve u pravcu efikasnijeg i bržeg, kvalitetnijeg snadijevanja električnom energijom naših krajnjih korisnika. Sve to ne bismo mogli da uradimo bez naših radnika koji od Pelagićeva, Žabara, Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Bratunca, Zvornika, Milića, Vlasenice, Han Pijeska, požrtvovano rade, danonoćno rade, nekad i u nevjerovatnim uslovima – snijegu, kiši, pa i po ovim visokim temperaturama, jer su „na prvoj liniji odbrane““, rekao je v.d. direktora preduzeća „Elektro Bijeljine“ Bojan Savić koji je iskoristio priliku da se svima njima zahvali na profesionalnosti.

Kum današnje slave „Elektro Bijeljine“ bio je v.d. direktora bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Mikajlo Lazić.

„Hvala našim radnicima, našem kumu, direktoru bolnice Sveti Vračevi, dr Mikailu Laziću na iskrenoj podršci, da se zahvalim našem matičnom preduzeću i direktoru Luki Petroviću na podršci koju nesebično daju nama, ali najveću zahvalnost i čestitku najiskreniju cjelokupnoj upravi i radnicima koji su najzaslužniji da ovo preduzeće postoji stabilno“, istakao je Savić i dodao da će uprava  narednom periodu biti izuzetno fokusirana i orijentisana da popravi kvalitet usluge korisnicima.

Ivan Koprivica, izvršen direktor za tehničke posle u Elektroprivredi Republike Srpske rekao je da je elektrodistribuciona djelatnost djelatnost snadbijevanja, jedna od ključnih djelatnosti same Elektroprivrede Republike Srpske i da je najbitniji kvalitet snadbijevanja krajnjih korisnika.

„Elektro-Bijeljina je sigurno jedno od vodećih elektrodistributivnih preduzeća u Republici Srpskoj, koja je, da se tako izrazim uvijek „na braniku otadžbine“, kako je direktor i napomenuo, zahvaljujući požrtvovanost njihovih radnika, samog rukovodstva… Nijednog trenutka naši krajnji korisnici nisu ispaštali, nisu imali prilike da dožive neke dugotrajnije ispade, a sve to zahvaljujući iscrpnom radu njihovih radnika. Mi se nadamo i u budućnosti da ćemo, naravno uz pomoć matičnog preduzeća i Vlade Republike Srpske, nastaviti da ulažemo u distributivna preduzeća, u elektrodistributivnu mrežu. Vrlo dobro znamo da se od rata vrlo malo ulagalo iz raznoraznih razloga, ali opredjeljenje i same Elektroprivrede i same Vlade Republike Srpske, da se otprilike nekih 150 miliona u narednom periodu uloži u ukupan elektrodistributivni sistem. Trenutno je na snazi jedna nabavka, odnosno automatizacija, digitalizacija distributivne mreže. Mi se nadamo, nakon toga, da će kvalitet i samo snabdijevanje u svim distribucijama da se poveća, kako naši krajnji korisnici nijednog trenutka ne bi ispaštali, odnosno da ne bi dolazilo do nestanka električne energije“, rekao je Koprivica i najavio da je rok za to tri do pet godina. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име