U Gradskoj upravi je danas organizovan prijem za nagrađene učesnike Konkursa za najljepše uređeno dvorište, dvorište zajednica etažnih vlasnika i javni prostor u mjesnim zajednicama.
U kategoriji za najljepše uređeno dvorište individaulnih domaćinstava pobjednik je Sava Petrić iz Batkovića. Drugo mjesto pripalo je dvorištu Smilje i Drage Mićića iz Gradca, a na trećem mjestu se našlo dvorište u Velikoj Obarskoj čiji je vlasnik Mile Tanacković. 
Najljepše uređeno dvorište zajednica etažnih vlasnika je ZEV „Petra Kočića 145d“, dok se na drugom mjestu našao ZEV „Filipa Višnjića 36“, a trećeplasirani je ZEV „Račanska 69“.

 

U kategoriji najljepše uređenog javnog prostora u mjesnim zajednicama pobjednik je Mjesna zajednica Velino Selo, dok su se prostori ispred osnovnih škola „Ćirilo i Metodije“ u Banjici i OŠ „Dvorovi“ u Dvorovima našli na drugom, odnosno trećem mjestu.
U razgovoru sa nagrađenima, gradonačelnik Ljubiša Petrović je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu i izrazio nadu da će ovakva praksa biti nastavljena i u budućnosti, te prerasti u tradiciju, jer je ovo samo dio aktivnosti Gradske uprave od 2021. godine
– Prije tri godine smo počeli sa dugoročnom kampanjom ozelenjavanja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj. Vaše učešće na pomenutom konkursu i angažovanje na uređenju privatnih i javnih površina je doprinos jačanju ove kampanje i ideje, a samo zajedničkim snagama možemo napraviti značajne korake, kako bismo generacijama koje dolaze obezbijedili životnu sredinu kakvu zaslužuju – zaključio je Petrović.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име