Skupština opštine Šamac usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 15.928.000 KM, koji je za 6,3 odsto veći od usvojenog budžeta.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Velimir Andrić rekao je novinarima da će Nacrt rebalansa budžeta biti upućen u javnu raspravu koja će trajati 10 dana u elektronskoj formi, a potom na usvajanje na septembarskoj sjednici Skupštine opštine.

„Povećanja u odnosu na usvojeni budžet odnose se na povećanje prihoda po osnovu PDV-a, po osnovu poreza na lične prihode i samostalne djelatnosti, neporeskih prihoda za 89.000 KM, neznatan iznos kod grantova i primici za nefinansijsku imovinu“, naveo je Andrić.

Prema njegovim riječima, što se tiče rashodovne strane ona se najvećim dijelom odnosi na povećanje kapitalnog dijela budžeta za 22 odsto i dio sredstava koja se odnosi na tekuće rashode, odnosno za lična primanja, koji su nastali kao posljedica povećanja najniže plate u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da je Skupština opštine u prošloj godini donijela Plan kapitalnih ulaganja i da se sve infrastrukturne aktivnosti na području opštine realizuju u skladu sa tim planom, a tako je rađeno i prethodnih godina.

On je naveo da su u mjesnoj zajednici Šamac, između ostalog, završeni plato ispred osnovne škole i kružni tok, a u toku su radovi u Ulici Cara Dušana.

Milićević je rekao da su odbornici danas donijeli odluku o raspisivanju javnog poziva svim zainteresovanim licima za poslovnu zonu Lugovi na kojoj je opština Šamac proteklih godina obezbijedila infrastrukturu – struju, vodu, internet za sve eventualne investitore koji bi se isključivo bavili proizvodnom djelatnošću.

„Za one koji bi tamo započeli neku proizvodnu djelatnost opština bi obezbijedila podsticaje po osnovu zapošljavanja, nabavke opreme i mašina, kao i zemljište po povoljnim uslovima“, naveo je Milićević i naglasio da je zadatak svake opštinske uprave da stvori uslove za privlačenje investitora.

Predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović rekao je novinarima da su odbornici danas prihvatili informaciju o položaju penzionera na području Šamca za 2023. godinu u kojoj je konstatovano da je šamačko Udruženje penzionera jedno od nabolje organizovanih u regiji.

On je naveo da je na današnjoj sjednici za direktora Centra za socijalni rad imenovana Cvijeta Milovanović na mandat od četiri godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име